Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Λιοντάρια κοιμούνται σε άδειο δρόμο στη Νότια Αφρική

Κορονοϊός: Λιοντάρια κοιμούνται σε άδειο δρόμο στη Νότια Αφρική

0
Λιοντάρια - Νότια Αφρική

Τα λιοντάρια άδραξαν την ευκαιρία τώρα που δεν κυκλοφορεί «ψυχή», αφού όλοι είναι περιορισμένοι σε καραντίνα και λιάζονται στους δρόμους του εθνικού πάρκου Kruger της Νότιας Αφρικής.

Τα άγρια ζώα μόλις κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι λείπουν –χωρίς να γνωρίζουν τα περί απαγόρευσης και lockdown και φυσικά μην έχοντας γνώση για τα περί κορονοϊού εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και πήραν τον ύπνο τους στην άσφαλτο.

liontaria_africa1

Ο φύλακας φωτογράφισε μια αγέλη στην άσφαλτο, εκεί που άλλοτε ο δρόμος είναι γεμάτος από αυτοκίνητα και ανθρώπους.

liontaria_africa3

Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν ένα θέαμα ασυνήθιστο. Τα λιοντάρια κυκλοφορούν τον δρόμο αποκλειστικά τις νύχτες. Τότε είναι που αισθάνονται ασφάλεια. Μάλιστα, επιλέγουν την άσφαλτο να κοιμηθούν μόνον όταν έχει κρύο, αφού η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

liontaria_africa2

Πάντως παρά την ομορφιά, η εικόνα προκαλεί προβληματισμό σε ορισμένους που ανησυχούν μήπως τα λιοντάρια θεωρήσουν τους δρόμους ως ασφαλές μέρος για κυκλοφορία, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα, όταν γίνει η πολυπόθητη –για τους ανθρώπους- άρση των μέτρων.

ΠΗΓΗ: BBC, protothema.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here