Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Εταιρεία αναπτύσσει εμβόλιο χάρη στα φύλλα του καπνού

Κορονοϊός: Εταιρεία αναπτύσσει εμβόλιο χάρη στα φύλλα του καπνού

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Μία από τις θυγατρικές της καπνοβιομηχανίας British American Tobacco (BAT), εργάζεται πάνω σε ένα πιθανό εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού χάρη σε μια μέθοδο που βασίζεται στο φύλλο του καπνού.

Όπως ανακοίνωσε η καπνοβιομηχανία, το εμβόλιο βρίσκεται στην προ-κλινική φάση και επομένως δεν έχει δοκιμαστεί στον άνθρωπο ούτε έχει λάβει την έγκριση των υγειονομικών αρχών. Εάν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του, η BAT επιβεβαιώνει ότι θα μπορεί να προχωρήσει στην παραγωγή, με τη βοήθεια εταίρων και κυβερνήσεων, μεταξύ 1 και 3 εκατομμυρίων δόσεων ανά εβδομάδα από τον μήνα Ιούνιο.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος διευκρινίζει ότι οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν ταυτόχρονα με την παραγωγή, όμως είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πότε το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για το κοινό.

Φύλλα καπνού εναντίον του κορονοϊού

Η θυγατρική βιοτεχνολογίας της στις ΗΠΑ, η Kentucky BioProcessing (KBP), κατάφερε να κλωνοποιήσει ένα τμήμα της αλληλουχίας του Covid-19, γεγονός που βοήθησε στην ανάπτυξη ενός μορίου, επιτρέποντας την παραγωγή αντισωμάτων για την προστασία εναντίον του ιού.

Κορονοϊός

Το φύλλο του καπνού, στο οποίο προσφεύγει η BAT, παρουσιάζει ιδιαίτερες ιδιότητες με πολλαπλά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τον όμιλο, συνιστώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για μια αποτελεσματικότερη και ταχεία παραγωγή αντισωμάτων, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές.

«Πιστεύουμε ότι επιτύχαμε μια σημαντική πρόοδο με την τεχνολογική πλατφόρμα μας φύλλων καπνού και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με τις κυβερνήσεις και όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να βοηθήσουμε στο να νικήσουμε τον πόλεμο εναντίον του Covid-19», δήλωσε ο Ντέιβιντ ο Ράιλι, ο διευθυντής επιστημονικών ερευνών στην BAT.

Ο όμιλος αναφέρει ότι βρίσκεται ήδη σε επαφές με τις υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Το 2014, πριν από την απορρόφησή της από τον όμιλο BAT, η KBP είχε ασχοληθεί με την παραγωγή θεραπευτικού σκευάσματος εναντίον του Έμπολα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση