Αρχική COVID-19 Κινεζική έρευνα: Ο κορονοϊός είναι πιο θανατηφόρος στην Ευρώπη απ’ ό,τι στις...

Κινεζική έρευνα: Ο κορονοϊός είναι πιο θανατηφόρος στην Ευρώπη απ’ ό,τι στις ΗΠΑ

0
Κορονοϊός

Ο κορονοϊός έχει μεταλλαχθεί κι έχει γίνει πιο θανατηφόρος στην Ευρώπη σε αντίθεση με τα ηπιότερα στελέχη του που πλήττουν τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, όπως ισχυρίζονται Κινέζοι επιστήμονες. Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ερευνητές του κινεζικού πανεπιστημίου Τζετζιάνγκ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 30 στελέχη της Covid-19.

Μερικά από τα πιο θανατηφόρα στελέχη του ανιχνεύτηκαν στην πόλη Τζετζιάνγκ – εκεί όπου βρίσκεται το πανεπιστήμιο – καθώς και στην Ευρώπη. Ήπια στελέχη του ιού εντοπίστηκαν κυρίως στις ΗΠΑ, όπως στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τους Κινέζους επιστήμονες, ο φονικός ιός έχει μεταλλαχθεί δεκάδες φορές από πέρυσι, όταν μεταδόθηκε από τα ζώα στον άνθρωπο. Με βάση τα πορίσματα της έρευνάς τους, από τα 30 στελέχη του ιού, τα 19 τους ήταν παντελώς άγνωστα.

Τα στοιχεία και τα ευρήματα των επιστημόνων

Κορονοϊός

Όπως επισημαίνουν, ορισμένες μεταλλάξεις ενίσχυσαν την ικανότητα του ιού να εισβάλλει στα κύτταρα του σώματος, άλλες βοήθησαν την ασθένεια να σκοτώσει τα κύτταρα και άλλες να πολλαπλασιαστούν πιο γρήγορα. Τα πιο θανατηφόρα στελέχη του Covid-19 ήταν σαν αυτά που εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η κινεζική εφημερίδα «South China Morning Post». Τα ασθενέστερα στελέχη του κορονοιού ήταν παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν σε αμερικανικές πολιτείες όπως την Ουάσινγκτον.

Αν και η έρευνα των Κινέζων επιστημόνων βασίστηκε σε στοιχεία μόλις 11 ασθενών, επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους είναι τα πρώτα που δείχνουν ότι η μετάλλαξη της Covid- 19 θα μπορούσε να επηρεάσει την σοβαρότητα της ασθένειας. Πάντως, δεν είναι σαφές γιατί η πιο επιθετική μετάλλαξη της COVID-19 εξαπλώθηκε στην Ευρώπη ενώ τα ήπια στελέχη έπληξαν τις ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λι Λαντζουάν.

ΠΗΓΗ: protothema.gr, Daily Mail


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here