Αρχική COVID-19 Iμαλάια: Ορατά από τα σπίτια των Ινδών για πρώτη φορά ύστερα από...

Iμαλάια: Ορατά από τα σπίτια των Ινδών για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια! (βίντεο)

0
Ιμαλάια
Διαφήμιση

Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια Ινδοί μένουν στα σπίτι τους από τις 22 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική ρύπανση να έχει μειωθεί και οι κάτοικοι της χώρας να βλέπουν για πρώτη φορά από τα σπίτια τους τα Ιμαλάια! Είναι μία εικόνα που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους πολλοί Ινδοί με την ατμόσφαιρα να έχει καθαρίσει.

Τα Ιμαλάια είναι ορατά από απόσταση πολλών χιλιομέτρων κι αυτό είναι βασικό θέμα συζήτησης σε αρκετές πόλεις, ενώ συνέχεια ανεβαίνουν φωτογραφίες στα social media.

Μία ολόκληρη γενιά Ινδών, που ζουν έως και 300 χιλιόμετρα μακριά από την ψηλότερη οροσειρά της γης, δεν είχαν αντικρίσει ποτέ τα Ιμαλάια και τώρα οι νεότεροι ανεβαίνουν στις ταράτσες τους για να απαθανατίσουν την εικόνα.

«Για πρώτη φορά φαίνονται βουνά από το σπίτι μας», γράφει ένας Ινδός στο Twitter.

«Δεν έχω ξαναδεί τα Ιμαλάϊα από την ταράτσα του σπιτιού μου στη Τζαλαντάρ. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν δυνατόν αυτό. Φαίνονται ξεκάθαρα οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη μητέρα γη. Δεν βλέπουμε μόνο τα χιονισμένα βουνά, αλλά και αστέρια τη νύχτα», γράφει ο διάσημος Ινδός παίκτης του κρίκετ Χαρμπατζαν Σινκχ.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση