Αρχική COVID-19 Η Γουχάν γιόρτασε την άρση του αποκλεισμού μετά από δύο μήνες (εικόνες...

Η Γουχάν γιόρτασε την άρση του αποκλεισμού μετά από δύο μήνες (εικόνες – βίντεο)

0
Η Γουχάν γιόρτασε την άρση του αποκλεισμού μετά από δύο μήνες
Διαφήμιση

Η Γουχάν έκανε restart μετά από 77 μέρες σκληρής καραντίνας και όλη η πόλη φωταγωγήθηκε για να γιορτάσει το τέλος του lockdown. 

Το τέλος της καραντίνας στου Γουχάν συνοδεύτηκε με τη φωταγώγηση κτιρίων, ουρανοξυστών και γεφυρών και στις δύο πλευρές του ποταμού Γιανγκτσέ, η οποία περιελάμβανε κινούμενες εικόνες υγειονομικών υπαλλήλων να βοηθούν ασθενείς, καθώς και το μήνυμα «ηρωική πόλη», τίτλος που αποδόθηκε στη Γουχάν από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ, σηματοδοτήσουν την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Αστυνομικοί απομακρύνουν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανατίζουν τις στιγμές.

Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένονται να αναχωρήσουν με τρένα από τη Γουχάν από σήμερα. Περισσότεροι από 10.000 ταξιδιώτες έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την πόλη με αεροπλάνο, καθώς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Tianhe συνεχίζονται. Οι αρχές προχωρούν στην άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πριν από πάνω από 2 μήνες στην κινεζική πόλη, εστία της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Γουχάν γιόρτασε την άρση του αποκλεισμού μετά από δύο μήνες

Οι πτήσεις προς το Πεκίνο και προς διεθνείς προορισμούς δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω σπίτι σήμερα», είπε η εργαζόμενη Λιου Ξιαομίν στο πρακτορείο Reuters, καθώς στεκόταν με τις βαλίτσες της στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γουχάν.

Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας χθες 07/04/2020), οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Γουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Οι ανησυχίες για επιστροφή του ιού στη Γουχάν

Παρ’όλα αυτά, οι κάτοικοι της Γουχάν παροτρύνονται να μην φύγουν από την επαρχία, την πόλη τους ή ακόμα και από την γειτονιά τους εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Όσοι καταφτάνουν στο Πεκίνο από τη Γουχάν θα πρέπει να υποβληθούν σε δύο γύρους ελέγχων για τον κορονοϊό.

View this post on Instagram

解除封城,撒花????? #wuhan

A post shared by shin shih (@shinshih) on

Η Κίνα διατηρεί αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου, λόγω ανησυχιών για αναζωπύρωση των εγχώριων μεταδόσεων λόγω φορέων ιού που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα καθώς και μολυσμένων ταξιδιωτών που έρχονται από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, βόρεια πόλη της Κίνας άρχισε να περιορίζει τις μετακινήσεις των κατοίκων της εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων στην ηπειρωτική χώρα.

«Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος»

Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της. Σε έναν από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, ο ενθουσιασμός του πλήθους ήταν ορατός, την ώρα που εκατοντάδες επιβάτες περίμεναν το τρένο τους, περιέγραψαν δημοσιογράφοι του AFP.

Η Γουχάν γιόρτασε την άρση του αποκλεισμού μετά από δύο μήνες

«Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος», είπε με χαρά ένας άνδρας, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, και δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στην Τσανγκσά, σε απόσταση περίπου 350 χλμ.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Γουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Η Γουχάν γιόρτασε την άρση του αποκλεισμού μετά από δύο μήνες

Στην Γουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Η Γουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από: kathimerini.gr, lifo.gr


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση