Αρχική COVID-19 Διαβάστε αναλυτικά τι θα γίνει με τις προπληρωμένες κάρτες στα Μέσα Μεταφοράς

Διαβάστε αναλυτικά τι θα γίνει με τις προπληρωμένες κάρτες στα Μέσα Μεταφοράς

0
ΜΜΜ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Όλοι οι χρήστες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που είχαν προπληρώσει κάρτες, τις οποίες δεν χρησιμοποίησαν λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν αντίστοιχες πιστώσεις μετά το πέρας των μέτρων, όπως επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Καλημέρα», με τον κ. Γιώργο Αυτιά.

Συγκεκριμένα:

  • Όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων, 3μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών οι οποίοι αυτό το διάστημα δεν χρησιμοποιούν την κάρτα τους, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων θα δικαιούνται πίστωση ίσης αξίας. Το δικαίωμά τους αυτό θα ενεργοποιηθεί με την αγορά νέας κάρτας.

Παράδειγμα: Πολίτης έχει αγοράσει μια ετήσια κάρτα που στοιχίζει 330 ευρώ, άρα για κάθε μέρα απεριόριστης μετακίνησης πλήρωσε 0,90 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι οι περιορισμοί κράτησαν 70 μέρες. Όταν η κάρτα του λήξει και προχωρήσει σε νέα αγορά ετήσιας κάρτας, θα του γίνει πίστωση 0,90×70 = 63 ευρώ.

  • Με ανάλογο τρόπο θα γίνουν οι υπολογισμοί για όλες τις κάρτες, με βάση τη διάρκειά τους και τις ήμερες που τις επηρέασε η κρίση, και θα δοθεί η ανάλογη πίστωση για την αγορά της επόμενης κάρτας, ευθύς αμέσως από την έξοδο από τους περιορισμούς. Η πίστωση θα μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για την αγορά κάρτας ίδιου τύπου είτε για την αγορά ετήσιας κάρτας.
  • Ειδικά για τις αγορές ετήσιων καρτών, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και έως το τέλος του 2020, αποφασίστηκε να δοθεί και επιπλέον έκπτωση 10%. Η έκπτωση αυτή θα αφορά όλους τους χρήστες –και τους νέους- και θα μπορεί να συνδυαστεί με την πίστωση.

Παράδειγμα: Ο ίδιος πολίτης που δικαιούται πίστωση 63 ευρώ, δικαιούται και έκπτωση 10% επί της αξίας της ετήσιας κάρτας, δηλαδή άλλα 33 ευρώ. Συνεπώς η νέα ετήσια κάρτα θα του στοιχίσει 330-63-33=234 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά τι θα γίνει με τις προπληρωμένες κάρτες στα Μέσα Μεταφοράς
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ το επόμενο διάστημα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής, με τα μέτρα αυτά στηρίζονται οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μια δύσκολη για όλους περίοδο. Στηρίζεται, όμως, και ο ΟΑΣΑ, ο οποίος ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο είχε επιτύχει έσοδα 10% μεγαλύτερα από πέρσι, αυτή τη στιγμή υφίσταται και αυτός τις βαρύτατες συνέπειες της κρίσης.

Μέχρι την άρση των μέτρων και τη χορήγηση των πιστώσεων και των εκπτώσεων, βέβαια, το μήνυμα παραμένει το ίδιο για όλους: «Μένουμε σπίτι», δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, συνεχίζουμε την προσπάθεια που όλοι μαζί έχουμε ξεκινήσει.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση