Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς: Οι Έλληνες τήρησαν συντριπτικά τα μέτρα – Θα ισχύσουν στο ακέραιο...

Χαρδαλιάς: Οι Έλληνες τήρησαν συντριπτικά τα μέτρα – Θα ισχύσουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου

0
Νίκος Χαρδαλιάς
Διαφήμιση

Κάναμε ένα σημαντικό βήμα ακόμη και τις μέρες του Πάσχα, δείχνοντας αξιοζήλευτη πειθαρχία, ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποτιμώντας την ανταπόκριση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα μέτρα προστασίας τις ημέρες του Πάσχα και χαρακτήρισε το φετινό «διαφορετικό Πάσχα» ως ένα «συλλογικό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας».

Το διαφορετικό Πάσχα και η σταδιακή άρση των μέτρων

Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για πολλά χρόνια, ως υπόδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας, σημείωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Οι Έλληνες ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και επισήμανε ότι «όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δεν χρειάζεται η αστυνομία», ευχαριστώντας παράλληλα την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για τη στάση τους καθ’ όλη την εορταστική περίοδο. Ανέφερε μάλιστα ω παράδειγμα το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, πλην λίγων περιπτώσεων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Παρά τις καλές κοινωνικές επιδόσεις τις ημέρες του Πάσχα, «να υπενθυμίσω ότι τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου», εξήγησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιώντας παράλληλα πως η κυβέρνηση παρακολουθεί τι γίνεται «σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» για την επιστροφή στην κανονικότητα, αντιλαμβανόμενη και την ανυπομονησία. «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο», περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως «χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα ξεκινούσε βήμα βήμα και με σταθερές κινήσεις».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, «τα δεδομένα που συγκεντρώνουμε καθημερινά θα δείξουν τι πρέπει να κάνουμε πώς και πότε», ενώ ο ίδιος εξήγησε πως «για οποιαδήποτε μέτρο (σ.σ. επιστροφής στην κανονικότητα) θα υπάρχει συγκεκριμένη, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση». Σε διαφορετική περίπτωση, «τα αισιόδοξα σημάδια που βλέπουμε μπορεί να ανατραπούν», προειδοποίησε προς πάσα κατεύθυνση ο κ. Χαρδαλιάς.

Η επίσκεψη στη δομή και το τέλος της καραντίνας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας παρείχε ενημέρωση για τη σημερινή του αυτοψία -παρουσία του Υπουργού, Νότη Μηταράκη και του Καθηγητή Τσιόδρα- στη δομή μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι. «Μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στη δομή. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων και με βάση τα πρωτοκόλλα της Πολιτικής Προστασίας, θα προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

karnidi1__1_Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι στις 10 πτήσεις που αφίχθηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 4 ημέρες (8 τακτικές και 2 πτήσεις επαναπατρισμού) με συνολικά 643 επιβάτες, όλοι υποβλήθηκαν στα σχετικά τεστ και μόνο 3 βρέθηκαν θετικοί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν τον 14ημερο αυτοπεριορισμό τους στο σπίτι.

Αναφορικά με τους αλλοδαπούς επιβαίνοντας στο επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», όλοι έχουν ολοκληρώσει την 14ημερη καραντίνα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς και ήδη 160 πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας επέστρεψαν το Μεγάλο Σάββατο στη χώρα τους. Ταυτόχρονα, αύριο θα αναχωρήσουν για την Οδησσό Ουκρανοί και Βούλγαροι επιβάτες, ενώ ξεκινά αύριο και ο επαναπατρισμός 76 Ινδονήσιων επιβατών.

Συνεχίζονται οι περιορισμοί στην παραλία Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός
ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Παράταση, τέλος, δίνεται στην απαγόρευση μετακίνησης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης για την αποφυγή συνωστισμού. Το παραλιακό μέτωπο θα παραμένει κλειστό μέχρι τις 27 Απριλίου τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, μειώνοντας τις πιθανότητες κατάχρησης εκ μέρους μειοψηφίας των πολιτών.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση