Αρχική COVID-19 Χαρδαλιάς: Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει από Πάσχα – Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα

Χαρδαλιάς: Ο κορονοϊός δεν γνωρίζει από Πάσχα – Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα

0
Χαρδαλιάς

Η προσπάθεια συνεχίζεται και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα κανονικά επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι μετακινήσεις για το Πάσχα επιτρέπονται για τους γνωστούς και συγκεκριμένους λόγους. «Κάθε προσπάθεια φιλικής συνάθροισης σε αυλές και πιλοτές αποτελεί μια ακόμη εστία διασποράς της νόσου» δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζοντας ως «στοίχημα ευθύνης» την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε σειρά ερωτημάτων που υποβάλλονται αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα, υπενθυμίζοντας πως και τις ημέρες αυτές «ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει στα ακέραιο», δηλαδή μετακινήσεις μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους -και σίγουρα όχι μετακινήσεις φίλων και συγγενών-, όπως και πρόστιμα για υπαίθριες συγκεντρώσεις. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο ιός δεν γνωρίζει από Πάσχα και από γιορτές. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε πως ένα είναι το μεγάλο στοίχημα, «μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των ηλικιωμένων που είναι οι πιο ευάλωτοι».

«Ρωτούν για την αστυνομία»

Μέτρα
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΜ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI)

«Ρωτούν κάποιοι αν θα στείλουμε την αστυνομία» γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι πέραν της συλλογικής υπευθυνότητας, «η αστυνομία σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί, όπου παραβιάζονται οι νόμοι του κράτους». Σε κάθε περίπτωση, «το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς» αποφάνθηκε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η συζήτηση που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επιδείξουμε υπομονή και καρτερικότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς και «στις 27 Απριλίου να συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο» πρόσθεσε, με αφορμή τα σενάρια επανόδου στην κανονικότητα. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας» πρόσθεσε στην ίδια κατεύθυνση και γνωστοποίησε ακόμη πως «η κυβέρνηση προφανώς προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, αλλά τα μέτρα ισχύουν μέχρι 27 τις Απριλίου», καθώς «τα αισιόδοξα σημάδια μπορούν πολύ εύκολα να ανατραπούν».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και επισήμανε ότι η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Ενημέρωσε πως τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά «θα μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πότε πρέπει να το κάνουμε».

Συνεχείς οι έλεγχοι στις πτήσεις

Αεροδρόμιο - Μέτρα - Έλεγχοι
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Παράλληλα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς αρνητικά υπήρξαν όλα (και τα 215) τα δείγματα που λήφθηκαν χθες από 3 πτήσεις που έφτασαν στη χώρα από τη Λάρνακα, τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες, ενώ σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν σήμερα οι επιβάτες των πτήσεων από Λάρνακα και Βρυξέλλες που έφτασαν σήμερα στην Αθήνα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία δειγματοληπτικού ελέγχου. Την ίδια ώρα, η απόπειρα δύο αλλοδαπών να σπάσουν την καραντίνα, από το ξενοδοχείο που βρισκόταν στα νότια προάστια, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους, την επιβολή προστίμων ύψους 5.000 ευρώ, αλλά και την ενημέρωση των πρεσβειών των χωρών τους. Στο σαφάρι ελέγχων, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στην αφαίρεση πινακίδων από 236 οχήματα προέβησαν οι αστυνομικές αρχές λόγω καταχρηστικής μετακίνησης.

Εκτεταμένη επιχείρηση στη Θεσσαλία

Ταυτόχρονα με την καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, σε εξέλιξη βρισκόταν μια εκτεταμένη επιχείρηση σε όλους τους οικισμούς Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, με την Πολιτική Προστασία να έχει ενεργοποιήσει νέο πρωτόκολλο ασφαλείας στην περιοχή, με 1.200 ταυτόχρονους ελέγχους σε περιοχές και των τεσσάρων νομών, δηλαδή στη Λάρισα, στο Αλιβέρι, την Νέα Ιωνία, την Αγία Παρασκευή και την Νεάπολη στον νομό Μαγνησίας, στους Σοφάδες και την Νέα Ζωή στην Καρδίτσα, αλλά και στο Κηπάκι, τον Πύργο και το Καλαμάκι στα Τρίκαλα, αφού «τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη», σχολίασε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Λουκέτο» σε λαϊκή στην Πτολεμαΐδα – Παρατείνονται οι περιορισμοί στην παραλία της Πάτρας και του Βόλου

Πάτρα

Για προληπτικούς λόγους και ενόψει των γιορτών, παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα του Βόλου και της Πάτρας προχωρά η κυβέρνηση. Ειδικά στην Πάτρα -εκτός από τις περιοχές Νότιο Πάρκο και Πλαζ Αγιάς- στους περιορισμούς περιλαμβάνεται και το παραλιακό πεζοδρόμιο μέχρι τη βόρεια πύλη (θεατράκι), με διάρκεια απαγόρευσης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης τις καθημερινές και όλο το Σαββατοκύριακο. Για την μη τήρηση των μέτρων προστασίας, κλειστή θα μείνει στο εξής και η λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας στο δήμο Εορδαίας, μετά από σχετική υπόδειξη των αρχών.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here