Αρχική COVID-19 Αυστριακό περιοδικό: «Η Ελλάδα ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός»

Αυστριακό περιοδικό: «Η Ελλάδα ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
0
Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι για τους Αυστριακούς πολίτες ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς. Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει το μεγαλύτερο τουριστικό περιοδικό της Αυστρίας «TAI» και τονίζει σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο: «Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 top προορισμούς» και κεντρική φωτογραφία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών γραφείων της Αυστρίας «Ruefa, Reisekompass», σύμφωνα με την οποία το 90% των Αυστριακών επρόκειτο να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2020, με δημοφιλέστερους προορισμούς κατά σειρά προτεραιότητας της TUI:

  • Ελλάδα
  • Ισπανία
  • Τουρκία
  • Ιταλία
  • Αίγυπτος
  • Κροατία

Το άρθρο απαριθμεί τις μεσογειακές χώρες, κατά σειρά βαθμού ασφαλείας σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Η Ελλάδα αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορονοϊού (βαθμίδα ασφαλείας 4, όπως Αίγυπτος και Κροατία), με επισήμανση στην κυριαρχία της χώρας μας μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών στην αυστριακή τουριστική αγορά, λόγω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με 21 ελληνικούς προορισμούς και πτήσεις που θα άρχιζαν από τον Μάιο 2020.

Αναφέρεται στο μικρό αριθμό των κρουσμάτων και στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, της Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020.

Στο ιδιαίτερα σημαίνον ερώτημα για την τουριστική βιομηχανία, ως προς τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι, το άρθρο αναφέρει ότι αυτό εξαρτάται από το βαθμό άρσης των μέτρων του lockdown από κάθε χώρα ξεχωριστά. Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:  ΕΟΔΥ: 354 νέα κρούσματα - Τα 195 εντοπίζονται στην Αττική

Η Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην κατηγορία 4, ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, 6, λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται επομένως ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.

Ιταλία

Δεν θεωρείται δυνατή η εκτίμηση για το πότε θα εξέλθει η Ιταλία από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Ισπανία, η οποία ανήκει στην ανώτερη  βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης,  6, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες. Επίσης θεωρείται ότι μόνο από το  Φθινόπωρο θα μπορέσει η χώρα να δεχθεί και πάλι τουρίστες.

Αίγυπτος

Αίγυπτος

Ανήκει όπως η Ελλάδα  και η Κροατία στη βαθμίδα 4.  Δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η σαιζόν.

Κροατία (βαθμίδα ασφαλείας 4)

Εδώ αναμένεται ότι κάποιοι Αυστριακοί θα πραγματοποιήσουν διακοπές. Η χώρα γειτνιάζει με την  Αυστρία και είναι προσβάσιμη μέσω Σλοβενίας.


*Παρακολουθήστε μέσα από το live blog του www.ecozen.gr, όλες τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ, έρευνες, απόψεις επιστημόνων, ερευνητών και ιατρών. Μέτρα προστασίας από τον ιό και προτάσεις ειδικών και ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της επιστημονικής κοινότητας στο live blog του www.ecozen.gr.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here