Αρχική COVID-19 Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για 25η Μαρτίου και κορονοϊό

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για 25η Μαρτίου και κορονοϊό

0
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Διαφήμιση

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε λόγω του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε: «Ο εχθρός τώρα είναι η πανδημία και η πανδημία αυτή θα μας κοστίσει. Θα μας αφήσει, όμως, νικητές και πιο ώριμους. Απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Η οικονομία μας θα υποφέρει, αλλά χρέος μας είναι να περιορίσουμε τον πόνο στο ελάχιστο και να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στην νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο».

Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι στόχος είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα δυνατή και τους Έλληνες υγιείς, κάνοντας λόγο για «πατριωτισμό ευθύνης».

Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η εθνική επέτειος βρίσκει τη χώρα μας σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν την γιορτάζουμε σε δρόμους και πλατείες. Την τιμούμε από το σπίτι μας. Με τις σημαίες μας να κυματίζουν ψηλά και τη σκέψη μας στον αγώνα των προγόνων μας για Ελευθερία. Χρόνια πολλά! https://primeminister.gr/2020/03/25/23628

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Συνέχισε αναφέροντας: «Κανείς μόνος, αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή. Kανένα κοινωνικό οικοδόμημα δεν στέκει χωρίς το θεμέλιο της υγείας. Την ίδια ”αρετή και τόλμη” που ήθελε η ελευθερία τότε, απαιτεί και ο αγώνας σήμερα. Όσο πιο γρήγορα κερδίζονται οι μικρές και μεγάλες αναμετρήσεις με τον κορoνοϊό, τόσο ταχύτερα θα κερδηθεί και ο πόλεμος».

Ο πρωθυπουργός έκανε και ειδική αναφορά στους γιατρούς και νοσηλευτές λέγοντας ότι είναι «οι οπλαρχηγοί και οι πυρπολητές του καιρού μας».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση