Αρχική Επιλεγμένα Τι ισχύει για τα τουριστικά καταλύματα – Ερωτήσεις και απαντήσεις

Τι ισχύει για τα τουριστικά καταλύματα – Ερωτήσεις και απαντήσεις

0
τουριστικά καταλύματα
Πηγή φωτό: Pixabay

Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η κοινή υπουργική απόφαση για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00.

Ειδικά, για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία κατά τη δημοσίευση της απόφασης, διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26.3.2020 και ώρα 12:00 και διαρκεί έως και τις 30.4.2020 και ώρα 12:00.

Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης, επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς, στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Η απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ [PDF]

τουριστικά καταλύματα
Πηγή φωτό: Pixabay

Ερωτήσεις και απαντήσεις από το υπουργείο Τουρισμού

Με γνώμονα τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχθηκε η Ανοιχτή Γραμμή επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού, θα βρείτε παρακάτω 16 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με ζητήματα που προέκυψαν στο χώρο του Τουρισμού μετά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δείτε το σχετικό PDF

Λίστα ξενοδοχείων

Επίσης, αναρτήθηκε η τελική λίστα στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr)  με τα  ξενοδοχεία τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν, κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή  απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Την τελική λίστα μπορείτε να δείτε στο εξής link: 

http://www.mintour.gov.gr/PressRoom/News/lista-epilegmenwn

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαβάστε επίσης:  Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις - Τι ισχύει και τι προκρίνεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here