Αρχική COVID-19 Tα νοσοκομεία της Ελλάδας που μετατρέπονται σε «πρώτης γραμμής» λόγω κορονοϊού

Tα νοσοκομεία της Ελλάδας που μετατρέπονται σε «πρώτης γραμμής» λόγω κορονοϊού

0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΩΤΗΡΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΩΤΗΡΙΑ (EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας. Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί στην Αττική, όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα από τα 352 κρούσματα της νόσου Covid-19.

Μια σειρά από νοσοκομεία θα αποτελέσουν κομβικά σημεία του μετώπου που δημιουργείται μέσα στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, έναντι του ιού.

Ήδη το νοσοκομείο Παμμακάριστος συμπληρώνει δύο 24ωρα ως νοσοκομείο Αποκλειστικής Νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Νοσηλεύονται σε αυτό ήδη λίγοι ασθενείς με αναπνευστική λοίμωξη λόγω κορονοιού.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ “ΣΩΤΗΡΙΑ” (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το επόμενο νοσοκομείο που θα δέχεται μόνο ασθενείς με Covid-19 είναι το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία». Για τον λόγο αυτό σταματούν οι εισαγωγές ασθενών εφεξής. Έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, η καταγραφή κλινών, υλικού, προσωπικού. Εχει γίνει η κατηγοριοποίηση και των ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές του, καθώς και ο σχεδιασμός για μια πρώτη κατανομή τους σε κλινικές άλλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με αυτόν, το νοσοκομείο θα εκκενωθεί από τους ασθενείς τα επόμενα 24ωρα και η νοσηλεία τους θα συνεχιστεί κυρίως σε κλινικές των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα». Για τον λόγο αυτό σχεδόν όλα τα δημόσια νοσοκομεία ενημερώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες τουλάχιστον δέκα κλίνες επί του συνόλου των κλινών τους, και πέραν εκείνων που διαθέτουν για τις εφημερίες.

Χθες, ανακοινώθηκε πως παραχωρείται πλήρως για το επόμενο διάστημα στο ΕΣΥ και για τις ανάγκες της αντιμετώπισης της πανδημίας το ΝΙΜΤΣ, το στρατιωτικό νοσοκομείο, που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα και πολίτες εκτός από στρατιωτικούς. Και πως έχει δεσμευτεί για τον ίδιο λόγο και ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης και αποθεραπείας στην Ελευσίνα, που θα λειτουργήσει με ευθύνη της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Νοσοκομεία
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”.(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το «Σωτηρία» θα προστεθεί στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», όπου ήδη νοσηλεύονται ασθενείς, καθώς και στα νοσοκομεία «Αγία Βαρβάρα» και «Αμαλία Φλέμινγκ» που επίσης θα αποτελούν νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών που έχουν προσβληθεί απο κορονοιό.

Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τα νοσοκομεία και εφόσον κριθεί ότι με βαση τα συμπτώματά τους ή το ιστορικό τους ή το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό, πρέπει να νοσηλευτούν, τότε η νοσηλεία τους θα γίνεται στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας για νόσο Covid-19.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση