Αρχική COVID-19 Κώστας Καραμανλής: Θα στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα και με νέα μέτρα –...

Κώστας Καραμανλής: Θα στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα και με νέα μέτρα – Δεν σταματούν οι συγκοινωνίες

0
ιδιωτικός τομέας
Διαφήμιση

Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος πλήττεται από την υγειονομική κρίση, επανέλαβε με έμφαση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας πως όλα τα μέτρα η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο τα βλέπει με προσοχή και προσαρμόζονται κατά πως εξελίσσεται η πανδημία του κορονοϊού COVID-19.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, «ο ιδιωτικός τομέας σε όλη την Ευρώπη και σε όλη τη Δύση, είναι αυτός που κινεί, είναι ο κινητήριος μοχλός της παραγωγικότητας».

Κώστας Καραμανλής
Κώστας Καραμανλής, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάϊ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου, αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει γίνει από τον πρόεδρο του ΤΕΕ, για την ενίσχυση των μηχανικών, οι οποίοι και αυτοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

«Πρόκειται για μια πρόταση, που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός και την οποία την ακούμε με προσοχή, ενώ βρισκόμαστε για το θέμα σε καθημερινή επαφή». Επίσης, όπως είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν εισοδηματικά κριτήρια, αφού όλοι οι μηχανικοί δεν έχουν τα ίδια εισοδήματα. «Διότι όπως καταλαβαίνετε ένας μηχανικός ο οποίος έχει πολύ υψηλά εισοδήματα μπορεί να πάρει ή να μην πάρει μέρος του επιδόματος».

Μηχανικοί

ΜΜΜ

Όσον αφορά την κίνηση των ΜΜΜ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν την λειτουργία τους και θα συνεχίσουν να λειτουργούν, παρά το ότι η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 90%.

«Σε κανένα μέρος του κόσμου, ούτε ακόμη και στη βόρεια Ιταλία, που πλήττεται τόσο πολύ από τον κορονοϊό, δεν έχουν σταματήσει οι συγκοινωνίες», επισήμανε ο κ. Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι έχει δοθεί εντολή να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

«Στο τέλος κάθε βάρδιας, σε όλα τα μέσα γίνονται απολυμάνσεις, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις εντολές του ΕΟΔΥ, ενώ έχει δοθεί οδηγία ο αριθμός των επιβατών να μην ξεπερνάει το 50%». Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έκανε και έκκληση προς τους πολίτες να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, αν βλέπουν ότι υπάρχει συνωστισμός και ευχαρίστησε εργαζόμενους και πολίτες για τη συνεργασία τους.

ΜΜΜ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΚΤΕΟ

Όσον αφορά τα ΚΤΕΟ, τα διπλώματα, τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ κ.ά, ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε με έμφαση ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος αν δεν πληρώσει τον λογαριασμό ή αν λήγει το ΚΤΕΟ αφού έχουν προβλεφθεί παρατάσεις-όσο διαρκεί η κρίση-ενώ, όπως και άλλες ΔΕΚΟ, έτσι και η ΕΥΔΑΠ, δεν πρόκειται να διακόπτει την υδροδότηση.

ΕΥΡΩΠΗ

Τέλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καμφθούν οι αντιρρήσεις στην Ευρώπη, αν και αναγνώρισε ότι, δυστυχώς, οι αποφάσεις την ΕΕ δεν λαμβάνονται σε ένα βράδυ.

ΕΕ

«Χρειάζονται διαβουλεύσεις, αλλά η Ευρώπη πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις και μέτρα, αλλιώς κινδυνεύουμε να περιχαρακωθούμε στα όρια του κράτους». Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεδιάσκεψη των 27, οι εννιά χώρες που ζητούν γενναίες και δραστικές παρεμβάσεις, εκπροσωπούν το 57% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Εδώ είδαμε ακόμη και τεχνοκράτες και ανθρώπους των Τραπεζών όπως την κα Κριστίν Λαγκάρντ, να βγαίνει και να λέει ότι πρέπει να πάρουμε αμέσως πολύ περισσότερα μέτρα», είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση