Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου!

Κορονοϊός: Δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου!

0
Παρέλαση
Διαφήμιση

Τέλος βάζει και στις παρελάσεις η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, ως ένα μέτρο πρόληψης μετά την επέκταση του κορονοϊού. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε η ματαίωση, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Περιφερειάρχες.

Η απόφαση για τις παρελάσεις αφορά μόνο στις μαθητικές. Δεν είναι γνωστό ακόμα τι θα γίνει με τις στρατιωτικές παρελάσεις, αφού την απόφαση θα πάρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αντί παρελάσεων, προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “που είναι το κράτος”! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

ΣΎΣΚΕΨΗ

Την ίδια ώρα, υπογραμμίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. 

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση