Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Τα κρούσματα μπορεί να δεκαπλασιάζονται κάθε 19 μέρες

Κορονοϊός: Τα κρούσματα μπορεί να δεκαπλασιάζονται κάθε 19 μέρες

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Όλο και περισσότερες χώρες μπαίνουν στο χάρτη του νέου κορονοϊου, αφού η μετάδοση του μπορεί να αυξάνεται με δεκαπλάσιο ρυθμό κάθε 19 ημέρες, αν η κάθε χώρα δεν επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς για τον περιορισμό της κρίσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Απ’ ότι φαίνεται, 34 ασθενείς από την Κίνα ευθύνονται για την εξάπλωση του Covid-19 σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα και με επικεφαλής τον γενετιστή Jin Li, του πανεπιστημίου Fudan της Σαγκάης.

«Ίσως να είχαν παρουσιάσει μόνο ήπια συμπτώματα», λέει η μελέτη, και έτσι δεν πήγαν σε νοσοκομείο για να εξεταστούν για τον κορονοϊό. Αυτή ήταν και η αρχή του κακού που ζούμε τώρα παγκοσμίως.

Με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οι ερευνητές δημιούργησαν «ένα μαθηματικό μοντέλο που θα προβλέψει την παγκόσμια τάση επιδημιών εκτός Κίνας».

Κορονοϊός

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη», ανέφερε η μελέτη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για “ισχυρή παρέμβαση” από τα κράτη.

«Ισχυρές δράσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας θα πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση αυτής της επιδημίας σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν οι ερευνητές, επισημαίνοντας την Κίνα και τη Σιγκαπούρη ως δύο χώρες όπου τέτοια δραστικά μέτρα περιορισμού συνέβαλαν στον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μία γυναίκα μετέφερε τον ιό εκτός Κίνας

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο έμπιστο και διεθνώς αναγνωρισμένο ιστότοπο medrxiv.org, που αναλύει επιστημονικές μελέτες σε θέματα υγείας. Αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω έρευνα δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από επίσημα επιστημονικά περιοδικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Postμια γυναίκα που ταξίδεψε από την πόλη Wuhan στην Ταϊλάνδη ήταν ο πρώτος φορέας κορονοϊού έξω από την Κίνα. Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στις 13 Ιανουαρίου.

Κορονοϊός

Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι 34 ασθενείς που δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως στην Κίνα είναι εκείνοι που μετέφεραν τον κορονοϊό σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη!

Άλλοι εμπειρογνώμονες έχουν προβεί σε εξίσου ζοφερές προβλέψεις, με τον επιδημιολόγο του Harvard, Marc Lipsitch, να λέει σε ένα podcast ότι ο κορονοϊός μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία που θα επηρεάσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή μεταξύ 40% και 70% του ενήλικου πληθυσμού στον πλανήτη!

Με πληροφορίες από: iatropedia.gr, businessinsider.com

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση