Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Στα 821 τα κρούσματα, προστέθηκαν άλλα 78 – 22 οι νεκροί

Κορονοϊός: Στα 821 τα κρούσματα, προστέθηκαν άλλα 78 – 22 οι νεκροί

0
Τσιόδρας - Χαρδαλιάς
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
Διαφήμιση

Σήμερα, 25η Μαρτίου, ανήμερα της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης, τίποτα δεν θύμιζε τις στιγμές χαράς στις πόλεις της χώρας, με τις παρελάσεις και τις ελληνικές σημαίες. Οι δρόμοι ήταν έρημοι και η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση από την Δευτέρα, για να σταματήσει αυτή η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, φαίνεται ότι έχει εμπεδωθεί από τους περισσότερους Έλληνες πολίτες που συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών και των αρχών.

Ωστόσο, όλο και αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι στη χώρα μας από το νέο κορονοϊό. Σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα στο Υπουργείου Υγείας, προστέθηκαν σήμερα, άλλοι 78 νέοι ασθενείς, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στα 821.

Ακόμη, σημείωσε, πως 134 άνθρωποι νοσηλεύονται στην πλειοψηφία τους άνδρες, με 53 από αυτούς να είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 67 έτη και η πλειονότητα είναι άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι 36 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 10.000 εργαστηριακά τεστ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 22, καθώς το τελευταίο θύμα ήταν ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη. Ένας ηλικιωμένος από την Ξάνθη ήταν ο 21ος θάνατος. Να τονίσουμε, ότι 18 εξ αυτών ήταν άντρες και 4 γυναίκες, ενώ 21 στους 22 είχαν υποκείμενο νόσημα. Η μέση ηλικία των αποθανόντων του κορονοϊού είναι τα 75 έτη.

«Να παρακολουθείτε την υγεία σας. Χρειάζεται τακτική και καθημερινή επικοινωνία, αν είναι δυνατόν με κάποιον ειδικό», τόνισε για τα σπίτια στην Ελλάδα, στα οποία υπάρχει ασθενής. Και συνέχισε: «Να μένετε σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο. Να υπάρχει ιδανικά μόνο ένα άτομο που να φροντίζει ηλικιωμένους και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο».

Το μήνυμα Τσιόδρα για την 25η Μαρτίου

«Τελειώνοντας, θα σας πω ότι σήμερα, ηρωικές μνήμες μας υπενθυμίζουν τις ηρωικές συμπεριφορές. Που είναι απαραίτητες τις ημέρες αυτές και τονίζουν την ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κοινό αγώνα απέναντι στον κοινό εχθρό», είπε κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας μετά την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε καραντίνα ο Δήμος Εχίνου στην Ξάνθη

Κορονοϊός

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημέρωσε πως σε καραντίνα μπήκε ο δήμος Εχίνου (σ.σ. κοινότητα Μύκης) -από όπου καταγόταν ο άνδρας που έχασε την ζωή του στην Ξάνθη από κορονοϊό- από τις 6:00 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες. «Καλώ όλους τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης, ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης. Ανέφερε επίσης ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη απομόνωση.

Νέα στοιχεία για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέες επισημάνσεις με νεώτερα στοιχεία ενημέρωσε τους πολίτες ο Νίκος Χαρδαλιάς, για τα περιοριστικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Όπως είπε όσοι φροντίζουν αδέσποτα εκτός δήμου και κατοικίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις φιλοζωικές οργανώσεις και τους δήμους. Για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός δήμου και κατοικίας, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ για πιστοποιητικό, που θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Για τους ταξιδιώτες που ήρθαν από Ισπανία, είπε ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ΄οίκον καραντίνα και θα αποχωρήσουν και οι άλλοι που δεν νοσούν.

Από τα 21 κρούσματα, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση