Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Δραματική και ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο

Κορονοϊός: Δραματική και ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Ο κορονοϊός κινείται ασύλληπτα, με τον ΠΟΥ να αναγκάζεται να κηρύξει πανδημία, ενώ οι νεκροί και τα κρούσματα, αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα παγκοσμίως. Συνολικά, παγκοσμίως οι νεκροί φτάνουν και ξεπερνούν τους 4.610 και τα κρούσματα πάνω από 126.000.

Δραματικές στιγμές ζει η Ιταλία, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις του φονικού ιού, αφού μέσα σε μία μέρα τα θύματα ανέβηκαν κατά 196 άτομα, «σκαρφαλώνοντας» συνολικά στους 827 οι νεκροί. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462.

Ο Τζιουζέπε Κόντε, απηύθυνε ζωντανό μήνυμα μέσω Facebook και ανακοίνωσε πως όλη η Ιταλία, ολόκληρη η χώρα, είναι πια μια «κόκκινη ζώνη»! Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια σε όλη την Ιταλία. Επίσης, λουκέτο θα μπει και σε εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Κορονοϊός

Ανακοινώθηκε επισήμως το κλείσιμο όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων για δεκαπέντε ημέρες. Αυτό σημαίνει… όλα. Όλες οι επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες σταματούν να λειτουργούν και θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Σε νέο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε τα εξής:

«Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία. Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες. Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

konte

Συναγερμό σημαίνει και πάλι ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα. «Σήμερα έχουμε άλλα 1.500 κρούσματα κορονοϊού μόνον στην Λομβαρδία» και επανέλαβε ότι χρειάζεται η λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, υπογράμμισε ότι σε πέντε ημέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας θα είναι, πιθανότατα, υπερπλήρεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τις 15 Απριλίου, μόνο στην περιφέρεια Βένετο, αν δεν ανακοπεί ο μέχρι τώρα ρυθμός διάδοσης του ιού, τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα δυο εκατομμύρια.

Ο Τζάια έκανε γνωστό, επίσης, ότι στην περιφέρειά του, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα νέα κρούσματα του ιού είναι 1023, ενώ άλλα 30 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τις ώρες αυτές, εξετάζει την δυνατότητα να ληφθούν -σχετικά σύντομα- νέα, πιο αυστηρά μέτρα απομόνωσης για τις περιοχές της Λομβαρδίας, Βένετο και Πεδεμόντιο.

Κορονοϊός

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ηλικίες των θυμάτων έχουν ως εξής:

  • Για τις ηλικίες από 50-59 έτη οι νεκροί αντιπροσωπεύουν το 2%
  • Για τις ηλικίες από 60-69 έτη το ποσοστό ανεβαίνει στο 8%
  • Για τις ηλικίες από 70-79 έτη το ποσοστό εκτινάσσεται στο 32%
  • Για τις ηλικίες από 80-89 έτη το ποσοστό φτάνει το 45%
  • Και για τους άνω των 90 ετών, το ποσοστό φτάνει το 14%

Στην πολυπληθή αγορά του Εσκουϊλίνο, ο Φραντσέσκο Φανόλι και μία ομάδα εθελοντών συνήθως συγκεντρώνουν κάθε Σαββατοκύριακο 600 -1000 κιλά φρούτων και λαχανικών, αλλά και τρόφιμα που απομένουν στο τέλος της ημέρας και θα πετάγονταν, για να τα μοιράσουν δωρεάν.

Κορονοϊός

Η κυβέρνησή του θα διαθέσει συνολικά 25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τον κορονοϊό. Αυτό ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Όλη η Ιταλία βρίσκεται σε καραντίνα και με την αστυνομία να μοιράζει επιπλήξεις σε όσους κυκλοφορούν την νύχτα άσκοπα. Γι’ αυτό το λόγο το να βγεις για να αγοράσεις τσιγάρα ή να αναζητήσεις τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης δεν συνιστούν δικαιολογία για μια νυχτερινή έξοδο στη γειτονική χώρα, με τις κυρώσεις και τις επιπλήξεις να πέφτουν «βροχή». Προφορικό «κράξιμο» ακόμα και για μία κηδεία που έγινε και παρευρέθηκαν 48 άτομα.

Τα πρέπει και τα μη

Τα 60 εκατομμύρια των πολιτών στην Ιταλία καλούνται από χθες να εφαρμόσουν αυστηρούς περιορισμούς που ανατρέπουν την καθημερινή τους ζωή: δεν συνιστάται να επισκεφθείτε για φαγητό τους γονείς και παππούδες. Μπορείτε να κάνετε τζόγκινγκ, αλλά μόνοι.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει επεκτείνει με διάταγμα σε ολόκληρη την Ιταλία μέχρι τις 3 Απριλίου τα έκτακτα μέτρα που είχαν επιβληθεί μόνο στο ένα τέταρτο του πληθυσμού στο βόρειο τμήμα της χώρας. Και χθες δημοσίευσε επεξηγηματική εγκύκλιο.

Αντίστοιχα μέτρα είναι πιθανόν να ληφθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν η εξάπλωση της επιδημίας Covid-19 φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα. Οι επεξηγήσεις περιγράφουν πώς μπορεί να είναι η καθημερινή ζωή στις χώρες όπου θα ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην Ιταλία;

  • Οι Ιταλοί μπορούν να μετακινηθούν προς τις εργασίες τους, για να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες ή για να προμηθευτούν τρόφιμα. Αλλά θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις μετακινήσεις του δείχνοντας μία υπεύθυνη δήλωση, η οποία μπορεί να ζητηθεί και να διασταυρωθεί από την αστυνομία.

Κορονοϊός, Ιταλία

  • Οι σπιτόγατοι είναι στα καλύτερά τους, διότι το να μένεις στο σπίτι είναι «για το καλό όλων». Συνιστάται η τηλεργασία από το σπίτι, όπως και το να βγεις σε άδεια.
  • Δεν υπάρχουν σημεία ελέγχου για τον έλεγχο της κίνησης των προσώπων, αλλά πραγματοποιούνται αστυνομικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων.

Οι τουρίστες είναι καλοδεχούμενοι στην Ιταλία;

  • Τα τουριστικά ταξίδια πρέπει, κατηγορηματικά, να αποφεύγονται. Οι Ιταλοί ή ξένοι τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο απόλυτα αναγκαίο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Κορονοϊός

  • Δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον τομέα της υγείας της Βαλ ντ’ Αόστα, στην βορειοδυτική Ιταλία, στα σύνορα με την Ελβετία και της Γαλλία, κάλεσε τους τουρίστες να επιστρέψουν στις χώρες τους. «Η περιοχή διαθέτει μόνο ένα νοσοκομείο», εξήγησε ο Μάουρο Μπατσέγκα σημειώνοντας ότι το σύστημα υγείας της Ιταλίας βρίσκεται ήδη «υπό πίεσιν».

Μπορούμε να κάνουμε σπορ, ψώνια, να τρώμε σε εστιατόρια στην Ιταλία;

  • Οι σωματικές δραστηριότητες στο ύπαιθρο είναι αποδεκτές υπό τον όρο να μην γίνονται ομαδικά.
  • Οι Ιταλοί καλούνται να κάνουν τα ψώνια τους σε τρόφιμα χωρίς να φοβούνται ελλείψεις, επιμένει η κυβέρνηση. Όσο για τα υπόλοιπα ψώνια, πρέπει να αφορούν είδη πρώτης ανάγκης. Ο Αρμάνι ανακοίνωσε το κλείσιμο των καταστημάτων, του εστιατορίων και των ξενοδοχείων του στην πόλη του το Μιλάνο.
  • Γεύμα στους ηλικιωμένους γονείς δεν θεωρείται αναγκαία μετακίνηση. Άρα, αυτό το είδος μετακίνησης, θεωρητικά, απαγορεύεται.
  • Η φροντίδα των ηλικιωμένων επιτρέπεται, όμως με αποφυγή, κατά το δυνατόν, των επαφών.

Κορονοϊός

  • Μπαρ και εστιατόρια θα μείνουν κλειστά σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας για 15 ημέρες, ωστόσο όσα τηρούν την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου ανάμεσα στους πελάτες, τότε μπορούν να λειτουργούν, τα υπόλοιπα θα βάλουν «λουκέτο». Οι υπηρεσίες ντελίβερι δεν υπόκεινται στους χρονικούς αυτούς περιορισμούς.

Μετρό, ναι – σινεμά, όχι – γυμναστήριο, όχι 

  • Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στην μεταφορά εμπορευμάτων, ζώων, την μεταφορά πακέτων.
  • Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ταξί, στις υπηρεσίες σοφέρ δεν εφαρμόζονται περιορισμοί.
  • Οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν ανοικτές, αλλά η κυβέρνηση συνιστά την χρήση των online υπηρεσιών.
  • Σχολεία, πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και προτείνεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κορονοϊός

  • Σινεμά, βιβλιοθήκες, αρχεία, θέατρα, πολιτιστικά κέντρα είναι κλειστά.
  • Τα χιονοδρομικά κέντρα είναι κλειστά, όπως και οι πισίνες, τα αθλητικά κέντρα, οι θέρμες, τα κέντρα ευεξίας.

Ούτε εκκλησία, ούτε ποδόσφαιρο στην Ιταλία

  • Όλες οι πολιτιστικές, αθλητικές, θρησκευτικές ή φεστιβαλικές εκδηλώσεις σταματούν. Οι αθλητικές διοργανώσεις διεθνών οργανισμών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Οι χώροι λατρείας παραμένουν ανοικτοί, υπό τον όρο της τήρησης του κανόνα του ενός μέτρου. Όμως οι θρησκευτικές τελετές (λειτουργίες, γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, ομαδικές μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής) απαγορεύονται.

Κορονοϊός

Μεγάλη ανησυχία από τη Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η πανδημία πλέον, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ να διαρκέσει μήνες, ακόμη και χρόνια, εντείνοντας περισσότερο την ανησυχία, επαναλαμβάνοντας, ότι έως και 70% του πληθυσμού της Γερμανίας μπορεί να μολυνθεί από τον κορονοϊό, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έκανε για τον κορονοϊό.

Μάλιστα αναλύοντας τον Covid-19, είπε χαρακτηριστικά «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξέλιξης, την οποία δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε. Αλλά το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο – και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μέρκελ

«Για τον κορονοϊό γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα, αλλά όπως σε όλες τις κρίσεις, η σύνεση και η αποφασιστικότητα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία», συνέχισε η Μέρκελ και τόνισε ότι προέχει να αντιμετωπιστεί η ουσία της κρίσης και κατόπιν «θα ασχοληθούμε με τις συνέπειες π.χ. για την τουριστική βιομηχανία, την οποία λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’όψιν».

Τέλος περιέγραψε την επιδημία ως «δοκιμασία για την αλληλεγγύη, την λογική και την καρδιά μας» και τόνισε ότι είναι εξαιρετικής σημασίας η προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Ο «χάρτης» με τους θανάτους και τα κρούσματα

Καλπάζει με ραγδαίους ρυθμούς ο κορονοϊός στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πάνω από 20.000 άνθρωποι (22.307) έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Ευρώπη και 930 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου

Πιο αναλυτικά: 

  • Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε τους 354 στο Ιράν, καταγράφοντας αύξηση κατά 63 μέσα στο τελευταίο 24ωρο. Περίπου 9.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί, καθώς καταγράφηκαν 958 νέα κρούσματα. Επίσης, ακυρώνει προσευχές και προσκυνήματα.
  • Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί συνολικά 7.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που την φέρνει στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Όμως, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει σημαντικά μειωθεί και μόνο 60 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Κορονοϊός

  • Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 2.128 κρούσματα (506 νέα) και 47 θάνατοι.
  • Στη Γαλλία 2.281 κρούσματα και 48 θάνατοι.
  • Στη Γερμανία 1.567 κρούσματα (428 νέα) και τρεις θάνατοι.
  • Στην Ελβετία 642 κρούσματα (152 νέα) και τέσσερις νεκροί.
  • Στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 1.000 κρουσμάτων και 31 άνθρωποι έχουν πεθάνει.Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Ουάσινγκτον. Tραμπ: Προετοιμάζουμε μέτρα για να καταπολεμήσουμε τον φονικό ιό. Θα προβεί σε διάγγελμα γύρω στις 02.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.
  • Στην Ιαπωνία οι νεκροί είναι 15 και τα κρούσματα 639.
  • Στο Ιράκ οι νεκροί είναι 7 και τα κρούσματα 71.

Κορονοϊός

  • Στην Αυστραλία οι νεκροί είναι 3 και τα κρούσματα είναι 128.
  • Στον Καναδά υπάρχει ένας νεκρός και 101 κρούσματα.
  • Στο Βέλγιο τρεις άνθρωποι ηλικίας 73, 86 και 90 ετών έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα τα 314. Η κυβέρνηση έχει συστήσει στις τοπικές αρχές να απαγορεύσουν τις συναθροίσεις άνω των 1.000 ατόμων σε κλειστούς χώρους.
  • Στην Ιρλανδία ένας άνθρωπος πέθανε από τον κορονοϊό, ενώ έχουν εντοπιστεί 34 κρούσματα του Covid-19.
  • Στη Βρετανία οι νεκροί είναι 8 και τα κρούσματα στα 459.
  • Στην Ολλανδία οι νεκροί είναι 5.
  • Δεύτερος θάνατος που οφείλεται στον κορονοϊό καταγράφηκε στον Λίβανο μεταξύ 61 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Κορονοϊός

  • Το πρώτο θύμα από την επιδημία του κορονοϊού καταγράφηκε και στη Βουλγαρία. Πρόκειται για μία 66χρονη, ήταν το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην χώρα. Το θύμα υπέφερε ωστόσο από προβλήματα στην καρδιά και τον θυρεοειδή. Τα κρούσματα ανήλθαν στα 10 και αναμένεται αύξηση του αριθμού αυτού. Ανήγγειλαν επίσης ότι, μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα για 15 ημέρες, δόθηκε εντολή να κλείσουν και όλοι οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας.
  • Μια γυναίκα 75 ετών η πρώτη νεκρή στην Αλβανία. 12 τα κρούσματα.
  • Μια 53χρονη Βρετανίδα γυναίκα απεβίωσε σε νοσοκομείο του νησιού της Ινδονησίας στο νησί του Μπαλί
  • Στη Σουηδία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος. Στη σκανδιναβική χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 436 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  • Στη Ρωσία τα κρούσματα έφτασαν τα 28.

Κορονοϊός

  • Στη Κύπρο τα κρούσματα έφτασαν τα 6. Ο κορονοϊός θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία και στην Κύπρο για μια εβδομάδα από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου.
  • Στο Κουβέιτ οι αρχές κήρυξαν τη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί 72 κρούσματα, σε επίσημη αργία το διάστημα 12ης Μαρτίου έως 26ης Μαρτίου, ενώ ανέστειλαν όλες τις εμπορικές πτήσεις από και προς τη χώρα.
  • Στο Κατάρ τα κρούσματα έφτασαν τα 262.
  • Να θωρακιστεί από την επιδημία του κορονοϊού προσπαθεί η Ινδία λαμβάνοντας μια σειρά από αυστηρά μέτρα. Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η Ινδία απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της σε όλα τα ξένα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του. Η Ινδία προσώρας έχει εν μέρει γλιτώσει από την επιδημία του κορονοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου. Μέχρι τώρα καταγράφει 60 κρούσματα.

Κορονοϊός

  • Ένας νεκρός στον Παναμά. Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, μια 40χρονη ταξιδιώτισσα από την Ισπανία. Η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι αποφάσισε να ανασταλούν μέχρι νεοτέρας οι μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των συναυλιών και των αθλητικών διοργανώσεων, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2
  • Στα 206 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αυστρία. Ακυρώνονται εκδηλώσεις, κλείνουν θέατρα και κινηματογράφοι.
  • Η Lufthansa ακυρώνει περίπου 23.000 πτήσεις μεταξύ 29 Μαρτίου και 24 Απριλίου λόγω του κορονοϊού.
  • Η Ακτή Ελεφαντοστού επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν 45χρονο υπήκοο της Ακτής Ελεφαντοστού που προσφάτως ταξίδεψε στην Ιταλία.

Κορονοϊός

  • Στη Μαλαισία ψάχνουν 5.000 ανθρώπους που μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής. Η Μαλαισία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 149, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους Ιρανούς, τους Ιταλούς και Νοτιοκορεάτες εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στις τρεις αυτές χώρες. Τέλος οι πολίτες Μαλαισίας που επιστρέφουν από το Ιράν, την Ιταλία και τη Νότια Κορέα θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.
  • Στους 26 οι νεκροί από την κατάρρευση του ξενοδοχείου που φιλοξενούσε ασθενείς στην Κίνα. Από τους 71 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν το Σάββατο στα ερείπια του ξενοδοχείου δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως τρεις παραμένουν εγκλωβισμένοι. Συνολικά οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα φτάνουν τους 3.158 και τα κρούσματα είναι 80.778. Επίσης ως τα μεσάνυχτα χθες, 1.578 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 302, στους 4.492. Στα νοσοκομεία όλης της Κίνας παραμένουν 16.145 ασθενείς. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί ανήλθε σε 61.475.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση