Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα για...

Κορονοϊός: «Λουκέτο» σε όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα για δύο εβδομάδες

0
Kλείνουν σχολεία
Διαφήμιση

Ο κορονοϊός κλείνει όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα από αύριο Τετάρτη (11/03/2020) και για δύο εβδομάδες. Αυτό ανακοίνωσε, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ως ένα μέτρο για να σταματήσει η ραγδαία εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. 

Πιο αναλυτικά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα κλείσουν είναι:

  • οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί
  • τα δημοτικά σχολεία
  • τα Γυμνάσια
  • τα Λύκεια
  • τα ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια
  • αλλά και τα φροντιστήρια

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, προβλέπεται άμεσα:

  • ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών/μαθητριών
  • ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι «πρέπει να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στη μείωση της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες, πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Σε καραντίνα γυναίκα πυροσβέστης

Ως ύποπτο κρούσμα θεωρείτε μία γυναίκα πυροσβέστης και γι’ αυτό το λόγο τέθηκε αμέσως σε καραντίνα. Να επισημάνουμε, ότι υπηρετεί στην Υπηρεσία Πληροφορικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τόσο ο σύζυγος της, όσο και ο πατέρας της, ήδη είναι ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού.

Άμεσα έγινε απολύμανση στο χώρο εργασίας της, ενώ θα εξεταστούν όσοι συνάδελφοι της ήλθαν σε επαφή μαζί της, τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ίδια βρίσκεται στο σπίτι της σε καραντίνα μέχρι να διαπιστωθεί εάν πάσχει από τον νέο ιό. Πάντως επισήμως από την Πυροσβεστική δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ουδεμία ανακοίνωση για το περιστατικό.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση