Αρχική COVID-19 Μέχρι πότε θα κρατήσουν τα μέτρα λόγω κορονοϊού – Η καταλυτική ημερομηνία

Μέχρι πότε θα κρατήσουν τα μέτρα λόγω κορονοϊού – Η καταλυτική ημερομηνία

0
Κορονοϊός - Μέτρα
ΒΡΑΔΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης όσον αφορά την σταδιακή άρση στα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού είναι συγκεκριμένος, αλλά όλα μπορούν να μεταβληθούν προς το καλύτερο ή προς στο χειρότερο, ανάλογα με τη συμπεριφορά του κόσμου και την εξάπλωση του ιού.

Η Σαββατιάτικη ενημέρωση του κ. Τσιόδρα για τα μέτρα:

Τσιόδρας για τα μέτρα του κορονοϊού
ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μας δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων», ενώ επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. «Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός».

Η Κυβέρνηση κινείται σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων και δρα δραστικά με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Eφόσον λοιπόν οι περιορισμοί τηρηθούν απόλυτα (όπως συμβαίνει σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών) και αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει, με την ημερομηνία ορόσημο να είναι πιθανόν η 10η Μαΐου.

O σχεδιασμός για τα έκτακτα μέτρα

Μέχρι πότε θα κρατήσουν τα μέτρα λόγω κορονοϊού - Η καταλυτική ημερομηνία
ΒΡΑΔΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως και επιβλήθηκαν, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και στο τέλος θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, ανά χώρα και ανάλογα πως θα εξελίσσεται εκεί η πορεία της πανδημίας.

Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω σχετίζονται 100% με την εφαρμογή σήμερα των μέτρων, και τη διατήρηση της πειθαρχίας σ ’αυτά τις επόμενες εβδομάδες, που αναμένεται να διαφανεί και η κόπωση στην κοινωνία, όταν παράλληλα θα «ανοίγει» και ο καιρός.

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση να τρέξει την καμπάνια και μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η ενημέρωση και η επικοινωνία παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αντοχές του κόσμου ώστε να τηρήσει την ίδια με σήμερα πειθαρχία των απαραίτητων των μέτρων.

Για να μπορούμε λοιπόν σε λίγες εβδομάδες να κυκλοφορούμε και πάλι όπως και πρώτα, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here