Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Ελπίδες δίνουν οι δοκιμές φαρμάκων σε ασθενείς σε Γαλλία και Κίνα-...

Κορονοϊός: Ελπίδες δίνουν οι δοκιμές φαρμάκων σε ασθενείς σε Γαλλία και Κίνα- Τι λέει ο κ. Τσιόδρας

0
Τσιόδρας
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
Διαφήμιση

Μόνο ενθαρρυντικά και αισιόδοξα μπορεί να είναι τα ερευνητικά αποτελέσματα δύο ομάδων για την εξεύρεση πιθανού φαρμάκου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Ουχάν και στο Σέντζεν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου.

Αναφερόμενος, μάλιστα στο θέμα ο κ. Τσιόδρας φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και μίλησε για «ενθαρρυντικά», αποτελέσματα. Οι περισσότερες χώρες του κόσμου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, που έχει κοστίσει τη ζωή και έχει προσβάλλει χιλιάδες ζωές, ώστε να βρεθεί γρήγορα το φάρμακο που θα βάλει τέλος σ’ αυτό τον εφιάλτη.

Ακολούθως ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο σχήμα φαρμάκων που χρησιμοποιείται από την ομάδα του διάσημου Γάλλου καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Ντιντιέ Ραούλτ, το οποίο πέτυχε αρνητικοποίηση του ιού στο 90% των ασθενών επί των οποίων δοκιμάστηκε.

Κορονοϊός: Ελπίδες δίνουν οι δοκιμές φαρμάκων σε ασθενείς σε Γαλλία και Κίνα- Τι λέει ο κ. Τσιόδρας

«Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτό το θέμα αναμένουμε ειδικές οδηγίες, από ειδική ομάδα εργασίας και συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία του κ. Γαργιαλιάνου, προέδρου της Εταιρείας Λοιμώξεων», τονίζει.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά «συναδέλφων» του, που «τερατολογούν» και αναφέρονται σε καταστροφικά σενάρια, χωρίς καμία επιστημονική βάση.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ είπε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο, αλλά μπορούν να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα-ένα τα κρούσματα, αλλά θα ανακοινώνουμε μόνο τα σοβαρά» τόνισε, μεταξύ άλλων. Επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σαν να φέρουμε ήδη τον κορονοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να προστατεύουμε τους γύρω μας.

Κορονοϊός

«Η απάντηση σε όλους που ασκούν κριτική είναι πως οι στόχοι των τεστ στη χώρα μας είναι: ο έλεγχος γίνεται για περιστατικά με αυστηρά κριτήρια. Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό, δεν γίνεται με καταμέτρηση όλων των περιστατικών, αλλά μία που αφορά όλες τις νοσηλείες και μία ειδική δειγματοληπτική διαδικασία, που δεν θα θέτει σε κίνδυνο τις ομάδες αυξημένου κινδύνου» συμπλήρωσε.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση