Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Διακόπηκε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία – Παρών ο «Σπαρτιάτης» Τζεράλντ Μπάτλερ

Κορονοϊός: Διακόπηκε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία – Παρών ο «Σπαρτιάτης» Τζεράλντ Μπάτλερ

0
Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω κοσμοσυρροής στη Σπάρτη για την αφή του βωμού από τον Τζεράλντ Μπάτλερ.

Για την απόφασή της η ΕΟΕ επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο διάσημος ηθοποιός Gerard ανάβει το βωμό στην Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο διάσημος ηθοποιός Gerard Butlet που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στην ταινία 300 ανάβει το βωμό στην Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα#Tokyo2020 #butler #OlympicFlame

Δημοσιεύτηκε από Hellenic Olympic Committee στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here