Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Άλλα 38 νέα κρούσματα στη χώρα μας – Στα 228 συνολικά...

Κορονοϊός: Άλλα 38 νέα κρούσματα στη χώρα μας – Στα 228 συνολικά – 3 οι νεκροί

0
Διαφήμιση

Επιβεβαιώθηκαν άλλα 38 κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 228, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το ανησυχητικό είναι ότι στα συνολικά κρούσματα, συμπεριλαμβάνονται και 22 «ορφανά», δηλαδή αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει σαφή πηγή προέλευσής τους και από που μολύνθηκαν. Αυτό που ανησυχεί πολύ τον κ. Τσιόδρα, είναι η αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων, αφού κάθε ένα «ορφανό» μπορεί να αποτελέσει μια εστία διάδοσης της νόσου.

Να επισημάνουμε, ότι 57 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων πέντε είναι διασωληνωμένοι και οχτώ έχουν πάρει εξιτήριο. Να σημειωθεί ότι το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αθήνα.

Κορονοϊός

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος σε ασυμπτωματικούς ή ανθρώπους με ήπια συμπτώματα, ενώ επισήμανε πως από τον κορονοϊό θα πληγούν και νέοι άνθρωποι. Επιπλέον, έκανε έκκληση να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ. Θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί την ατομική του ευθύνη ως προς την μετάδοση του ιού ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωσή του, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Τρία συνολικά τα θύματα

Σήμερα, άλλοι δύο ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή, αφού είχαν προσβληθεί από τον φονικό κορονοϊό, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα.

Ο 67χρονος άνδρας κατέληξε μετά από τρεις ημέρες νοσηλεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου στο οποίο είχε εισαχθεί την Πέμπτη με βαριά συμπτώματα και νοσηλευόταν στην ειδική μονάδα απομόνωσης διασωληνωμένος. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν, όμως δυστυχώς κατέληξε.

Κορονοϊός

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Μετά τον 66χρονο από την Αμαλιάδα που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, την Πέμπτη, ακόμα ένας ασθενής έχασε τη μάχη αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 90 ετών, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και εισήχθη με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου και κατέληξε. Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα δύο συγγενείς του 90χρονου, επίσης φορείς της ιογενής πνευμονίας Covid-19.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση