Αρχική COVID-19 Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

0
Κορονοϊός, Νοσοκομείο

Δεν έχει γίνει καταγραφή νέου κρούσματος του κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Τα κρούσματα παραμένουν επτά, ενώ έχουν γίνει 570 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά στον ιό.  

Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας: «Oι επτά πολίτες που έχουν διαγνωσθεί με τον νέο κορονοϊό είναι καλά στην υγεία τους. Επιπλέον, οι δύο συμπολίτες μας που επέστρεψαν από την Ιαπωνία πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Σωτηρία».

Κορονοϊός

Ο κ. Τσιόδρας ζήτησε για ακόμη μία φορά από όλους να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, αλλά και να προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού: ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνιες καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις. 

Σχολεία – Καρναβάλια

Όσον αφορά την απόφαση να κλείσουν 28 σχολεία, εξήγησε πως πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, που όμως κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να αποφευχθεί ταχεία διασπορά του ιού. Αν και ο ιός εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα στα παιδιά, όπως εξήγησε, η ανησυχία είχε να κάνει με την μετάδοση και σε άλλα πρόσωπα, που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Σημείωσε επίσης πως οι 25 επιστήμονες της ειδικής επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα τα μέτρα, όπως την ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Koρονοϊός

‘Ελεγχοι

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν προληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό, όπως στην Αγγλία και στις ΗΠΑ. Η πρόκληση όπως εξήγησε βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται πιο εύκολα από τη γρίπη, αφού ο κάθε φορέας μπορεί να κολλήσει δύο άτομα.

Καιρός

Όσον αφορά στον καιρό είπε: «Δεν γνωρίζουμε εάν είναι βοηθητικός έναντι του ιού, αλλά ελπιστούμε να γίνει όπως και στον SARS. Ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να έχουμε συμπτώματα από άτομα του νοτίου ημισφαιρίου μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες».

Koρονοϊός

Νοσοκομεία – Φάρμακα

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του υπουργείου με τα ιδιωτικά νοσοκομεία και υπάρχει πρόβλεψη να διατεθούν κλίνες σε περίπτωση ανάγκης. Εάν χρειαστεί θα τους προμηθεύσουν με στολές και υλικά.

Πρόσθεσε επίσης, πως έχουν αρχίσει οι κλινικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα συνδυασμών φαρμάκων. Η χώρα μας διαθέτει αυτούς τους συνδυασμούς φαρμάκων σε περίπτωση ανάγκης. Σε περίπτωση κινδύνου, δηλαδή εάν περάσουμε από την Φάση 1 που είμαστε τώρα στη Φάση 2, έχει ήδη θεσμοθετηθεί ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Με πληροφορίες από: naftemporiki.gr

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here