Αρχική COVID-19 31 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα – Αναμένεται ραγδαία αύξηση τις...

31 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα – Αναμένεται ραγδαία αύξηση τις επόμενες μέρες

0
Koρονοϊός

21 ατόμα από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ που έχουν έως τώρα ελεγχθεί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊόανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31.

Τα νέα δεδομένα για τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος-εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε: «Tο Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα που δεν υπήρχε μετάδοση κρουσμάτων στην κοινότητα. Η ομάδα αυτή επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στη λίστα των κρουσμάτων της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού που μεταδίδεται ταχύτατα και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία. Οι περιπτώσεις είναι πολυάριθμες και δεν γνωρίζουν ότι μολύνουν».

Koρονοϊός

Όπως επισήμανε: «Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Όσον αφορά την ιχνηλάτηση, έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν κλινικόεπιδημιολογικά κριτήρια».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου τόνισε: «Nα τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι έχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».

Οι τελευταίες εξελίξεις:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here