Αρχική Υγεία - Διατροφή Επανεξετάζονται τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη

Επανεξετάζονται τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη

0
EMA
Διαφήμιση

Μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), θα ξεκινήσει την επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν ρανιτιδίνη (ranitidine).

Το αίτημα έρχεται μετά από σχετικές δοκιμές που έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA) και η οποία ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο, βάσει μελετών σε ζώα.

Τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη χρησιμοποιούνται ευρέως για να μειώσουν την παραγωγή γαστρικού οξέος σε ασθενείς με καταστάσεις όπως αίσθημα καύσου στο στομάχι και έλκη στομάχου. Διατίθενται και χωρίς ιατρική συνταγή.

Το 2018, το NDMA και παρόμοιες ενώσεις γνωστές ως νιτροζαμίνες βρέθηκαν σε διάφορα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση γνωστά ως «σαρτάνες», οδηγώντας σε κάποιες ανακλήσεις και σε μια επανεξέταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία θέτει αυστηρές νέες απαιτήσεις παρασκευής για αυτά τα φάρμακα. Ο EMA επεξεργάζεται επί του παρόντος οδηγίες για την αποφυγή των νιτροζαμινών και σε άλλες κατηγορίες φαρμάκων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο31 ΜΚΟ στηρίζουν το μαθητικό κίνημα για το κλίμα – Καλούν σε γενική απεργία στις 27/9
Επόμενο άρθροΠρώτη φορά στην Ελλάδα το Συνέδριο Εταιρικής Διακυβέρνησης Greek Corporate Governance Summit 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ