Αρχική Επιλεγμένα 31 ΜΚΟ στηρίζουν το μαθητικό κίνημα για το κλίμα – Καλούν σε...

31 ΜΚΟ στηρίζουν το μαθητικό κίνημα για το κλίμα – Καλούν σε γενική απεργία στις 27/9

0
κλιματική αλλαγή

Εβδομάδα μαθητικών κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, ξεκινά στις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 σε ολόκληρο τον κόσμο. Σημείο αναφοράς η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη.

Στην Ελλάδα, η δράση στηρίζεται από 31 οργανώσεις που αποτελούν τη «Συμμαχία για το κλίμα».

Συμμαχία για το Κλίμα

αλλαγή του κλίματος, κλιματική αλλαγή, κλίμα

Η «Συμμαχία για το Κλίμα» έχει ως κεντρικό στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι 31 οργανώσεις, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών δηλώνουν το παρών στη γενική απεργία που έχουν διοργανώσει για τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώτα 12.00 μμ. στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, και σε άλλες περιοχές της χώρας, με κοινό αίτημα την ανάληψη δράσης από τις κυβερνήσεις για την αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης και την υιοθέτηση πολιτικών που θα διατηρήσουν την πλανητική θερμοκρασία στα πιο βιώσιμα επίπεδα του+1,5°C.

“Στηρίζοντας με σεβασμό το κάλεσμα-αίτημα των μαθητριών/ών καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες και συλλογικότητες της χώρας μας να συμμετέχουν στην εβδομάδα δράσεων (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και πώς μπορείτε να υποστηρίξετε την κάθε δράση), που διοργανώνεται από το μαθητικό κίνημα, και να στηρίξουν δυναμικά με την παρουσία τους τη γενική απεργία” επισημαίνουν.

Οι 31 οργανώσεις

Συμμετέχουν οι εξής οργανώσεις: Αγροοικολογικό Δίκτυο Ελλάδος, Αειφόρουμ, Άνεμος Ανανέωσης, Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Κέντρο Ζωής, Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, Οργάνωση Γη, Πλέγμα, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Ινδίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Μπαγκλαντές, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Πακιστάν, Πρωτοβουλία Πολιτών Σώστε την Ήπειρο, Actionaid, AIESEC Greece, Core Flower, Greenpeace, HIGGS, IFOAM AgriBioMediterraneo, MEDASSET, NO OIL Θεσπρωτίας, SOS Epirus – Δίκτυο πολιτών ενάντια στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, UN SDSN Greece, World Human Forum και WWF Ελλάς.

Το ελληνικό μαθητικό κίνημα για το κλίμα

πορεία για το κλίμα

«Έχουμε επιτρέψει στους εαυτούς μας και στο κοινωνικο-οικονομικό μας σύστημα να εξελιχθεί ήδη με τρόπο που έβλαψε σοβαρά τα οικοσυστήματά μας και οδήγησε τον πλανήτη στην κλιματική κρίση” υποστηρίζουν οι μαθήτριες/ές που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. “Μας μένει λίγος χρόνος για δράση. Θα χρειαστούμε όμως την υποστήριξη του καθενός. Οι κυβερνήσεις, σε όλο τον κόσμο δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με την απαραίτητη σοβαρότητα και την αφοσίωση που αρμόζει. Ήρθε η ώρα να τους καθοδηγήσουμε εμείς, να αγωνιστούμε για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here