Αρχική Υγεία - Διατροφή Οι παχύσαρκοι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το φαγητό τους

Οι παχύσαρκοι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το φαγητό τους

0
παχύσαρκοι
Διαφήμιση

Όσοι είναι παχύσαρκοι παίρνουν περισσότερη ευχαρίστηση από κάθε μπουκιά από εκείνους που είναι κανονικοί. Κι αυτό γιατί έχουν μεγαλύτερες αρχικές γευστικές αντιλήψεις σε σχέση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Οι παχύσαρκοι απόλαυσαν περισσότερο το πρώτο κομμάτι σοκολάτας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, στις ΗΠΑ, έδωσαν κομμάτια σοκολάτας σε 290 ενήλικες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόση ικανοποίηση πήραν από το πρώτο κομμάτι.
Μπορούσαν να τρώνε όσες ήθελαν, εφ ‘όσον βαθμολογούσαν κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Οι παχύσαρκοι έδωσαν υψηλότερη βαθμολογία στο πρώτο κομμάτι από τους φυσιολογικούς εθελοντές.

Και αυτή η ποσοτικοποίηση της ικανοποίησης από τα τρόφιμα μπορεί να βοηθήσει να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι τρώνε περισσότερο από άλλους.

παχύσαρκοι1

“Η παχυσαρκία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, δήλωσε η καθηγήτρια Linnea A. Polgreen, από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.
Το 30% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι παχύσαρκοι και έχουν προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία (διαβήτης, υπέρταση κλπ.).

Αν οι άνθρωποι με παχυσαρκία έχουν διαφορετικές γευστικές αντιλήψεις από τους ανθρώπους που δεν είναι παχύσαρκοι, θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση της παχυσαρκίας. Και ενδεχομένως στη σχεδίαση νέων προσεγγίσεων για την πρόληψη της”.

Δεδομένου ότι τα άτομα καταναλώνουν περισσότερο από ένα είδος τροφής, αντιμετωπίζουν μειωμένη αντίληψη της οριακής γεύσης.
Πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο της αντιλαμβανόμενης γεύσης από την πρόσθετη κατανάλωση μπορεί να τείνει να μειώνεται. Δηλαδή, η πρόσθετη κατανάλωση μπορεί να γίνει λιγότερο ευχάριστη.

Διαφήμιση