Αρχική Περιβάλλον Η Ευρώπη σταδιακά και με ταχύτητα εξαφανίζει τον άνθρακα

Η Ευρώπη σταδιακά και με ταχύτητα εξαφανίζει τον άνθρακα

0
άνθρακα
Διαφήμιση

Σχεδόν στο 20% μειώθηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς με άνθρακα.
Αυτό αποδεικνύει νέα μελέτη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Sandbag.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μείωση της παραγόμενης ενέργειας από άνθρακα μπορεί να αποδοθεί στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή.
Καθώς και στην πρόσφατη αύξηση της χρήσης ενέργειας με βάση το αέριο.

Σε ποιες χώρες μειώθηκε η κατανάλωση άνθρακα

Η εξάλειψη του άνθρακα, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ο “απλούστερος και ταχύτερος τρόπος για να επιτευχθούν ουσιαστικές μειώσεις των εκπομπών CO2”.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι χώρες με την μεγαλύτερη αιολική και ηλιακή ενεργειακή ικανότητα παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μειώσεις κατανάλωσης άνθρακα.

  • Σε Ιρλανδία μειώθηκε 79%
  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε 65%
  • Σε Ισπανία μειώθηκε 44%

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα πιο βρώμικα εργοστάσια άνθρακα της Ευρώπης δεν είναι πλέον κερδοφόρα. Λόγω των τιμών του άνθρακα, των τιμών ενέργειας και του κόστους λειτουργίας.

Η μελέτη δείχνει ότι το 2017, ο άνθρακας παρήγαγε το 15% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ. Και το 38% των εκπομπών CO2 του ETS της ΕΕ.
Το 2015, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την υγεία, ο άνθρακας ήταν υπεύθυνος για τουλάχιστον 19.500 πρόωρους θανάτους σε όλη την Ευρώπη.

Διαφήμιση