Αρχική Περιβάλλον Αλλαγή των συντελεστών δόμησης κοντά στον Ιερό Βράχο

Αλλαγή των συντελεστών δόμησης κοντά στον Ιερό Βράχο

0
Ακρόπολη
Διαφήμιση

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας θα τεθεί το θέμα λήψης ή μη απόφασης για συγκεκριμένη πρόταση που θα αφορά αλλαγές στους συντελεστές δόμησης στην περιοχή του Μακρυγιάννη, που γειτνιάζει με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Συνεχίζεται η προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με τους κατοίκους να απαιτούν άμεσες λύσεις και τους κρατικούς φορείς να διερευνούν ακόμα πιθανές λύσεις.

Οι φωνές εναντίον των πρακτικών αυτών άναρχης οικοδόμησης πληθαίνουν εκ μέρους των περιοίκων αλλά και των φορέων της περιοχής που επιχειρούν να κινητοποιήσουν τα αρμόδια υπουργεία με αφορµή την ολοκλήρωση εργασιών σε νεόδµητο 10όροφο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Φαλήρου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης τους τελευταίους μήνες.

Με αυτοψία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), στα δύο οικόπεδα στις περιοχές Μακρυγιάννη και Κουκάκι, που προορίζονται για πολυώροφα ξενοδοχείαπροκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των περίοικων και όχι μόνον, επιχείρησαν εκ των υστέρων να αντιμετωπίσουν το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την αδειοδότηση τους.

Το θέμα τέθηκε επίσης στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη, με αφορμή την ανέγερση δεκαόροφου κτιρίου, ύψους 33 μέτρων, στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Όπως ανάφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νανά Σπυροπούλου, ο Δήμος είχε προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη, αλλά οι ιδιοκτήτες δικαιώθηκαν. Ακόμη επισήμανε ότι δεν βρίσκεται εντός κάποιας ειδικής πολεοδομικής ζώνης. Η κ. Σπυροπούλου πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει με απόφασή του αλλαγή των συντελεστών δόμησης που ισχύουν τώρα και, συγκεκριμένα, την αύξηση της κάλυψης στο 70% των οικοπέδων που ανεγείρονται κτίρια, από 60% που είναι τώρα, αλλά να έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 21 μέτρα.

Από την παράταξη «Ανοικτή Πόλη», ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, έκανε λόγο για «οικολογικό έγκλημα» και εγκάλεσε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του γιατί έδωσαν προέγκριση και δεν υπάρχει Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ζήτησε τη θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και επανεξέταση όλων των διοικητικών πράξεων για ανέγερση κατοικιών «μαμούθ», όπως είπε, στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα:

 

 

 

Διαφήμιση