Διαφήμιση
Κουνουπίδι με λουκάνικο χωριάτικο στο φούρνο
Της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Αρκετά εύκολη συνταγή, με πλούσια γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε με ένα καλό κρασάκι…
Υλικά
- 1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 2 ντοματάκια κονκασέ
- μισό κιλό λουκάνικο χωριάτικο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδα σκόρδο
- μια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρές λωρίδες
- λίγο κρασί για σβήσιμο
- 100γρ φέτα
- πάπρικα καυτερή (όσο αντέχουμε)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, το λουκάνικο κομμένο σε 2-3 εκατοστά, και έπειτα το σκόρδο.
- Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και στην συνεχεία ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τραβάμε από την φωτιά.
- Σε ένα ταψί μέτριο απλώνουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και περιχύνουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε από πάνω χοντρά κομμάτια φέτας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
Καλό είναι να το παρακολουθήσουμε να μην μας λιώσει το κουνουπίδι.
Καλή μας όρεξη!
Σχετικά Άρθρα:
Διαφήμιση