Αρχική Ευζωία Η συνταγή του Σαββατοκύριακου

Η συνταγή του Σαββατοκύριακου

0
Γιουβαρλάκια
Διαφήμιση

Γιουβαρλάκια με τραχανά

Της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Μια παραλλαγή με στοιχεία του χωριού… Με τον αγαπημένο μας τραχανά που έχει αναθρέψει γενιές και γενιές…

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά ανάμικτο (χοιρινό – μοσχάρι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 200 γρ τραχανά
  • αλάτι -πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • προαιρετικά λίγη φέτα και μπούκοβο για το σερβίρισμα

Γιουβαρλάκια

Εκτέλεση

Παίρνουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, 100 γρ τραχανά, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και 2 αυγά.

Τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε στο αλεύρι.

Ωστόσο, έχουμε βάλει το νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει. Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο νερό και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια ένα – ένα στο νερό που βράζει.

Τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να βράζουν και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 100 γρ τραχανά στο νερό.

Αφήνουμε ένα τέταρτο περίπου να βράσουν όλα μαζί να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Μόλις είναι έτοιμα τα τραβάμε από την φωτιά και σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένη φέτα και μπούκοβο.

Γιουβαρλάκια

Καλή όρεξη!

 

Διαφήμιση