Αρχική Ειδήσεις Σε καραντίνα η Λέσβος λόγω κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού

Σε καραντίνα η Λέσβος λόγω κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού

0
vodia
Διαφήμιση

Μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε βοοειδή αλλά και κοπάδια προβάτων σε Πέτρα, Κλειού, Μανταμάδο αλλά και Λουτρά, η Λέσβος μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γιώτας Πετρίδου που μίλησε στην ΕΡΤ Αιγαίου, «παρατηρείται διασπορά της νόσου στο νησί και θα ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση».

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου μαζί με το Τοπικό Κέντρο προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο χρόνια, είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα παρακολούθησης και καταπολέμησης του προβλήματος του καταρροϊκού και επειδή δεν υπήρχε νέο κρούσμα μέχρι το τέλος του ’18, οι υπηρεσίες θα κατέθεταν αίτημα για άρση των περιοριστικών μέτρων προς την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ.

Τώρα θα πρέπει να ξεκινήσει εξ αρχής το πρόγραμμα παρακολούθησης και επιτήρησης της νόσου, κάτι όμως για το οποίο απαιτείται πολύς χρόνος και καραντίνα για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Πηγή: ert

Διαφήμιση