Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Πέντε οικολογικές λύσεις για το σπίτι

Πέντε οικολογικές λύσεις για το σπίτι

0
light bulb 984551 960 720
Διαφήμιση

Οι οικολογικές συνήθειες αποτελούν πρακτικές που πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε την ζωής πολύ πιο απλή κι εύκολη.

Δεν χρειάζεται να χτίσετε ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον από τα θεμέλια, μπορείτε απλά να εφαρμόστε τις παρακάτω λύσεις για να γίνει η καθημερινότητα σας πιο οικολογική κι εύκολη:

 files 1614223 960 720

  1. Περιορισμός της χρήσης χαρτιού

Μία καλή αρχή είναι να περιορίσετε τη χρήση του χαρτιού σε πολλές φάσεις της ζωής σας. Με το διαδίκτυο και τα τεχνολογικά μέσα που πλέον διαθέτουμε όλοι δεν χρειάζεται να αγοράζουμε τα εισιτήριά μας και να τα εκτυπώνουμε, αλλά ούτε και να πραγματοποιούμε τις πληρωμές των λογαριασμών μας στις ίδιες τις υπηρεσίες. Αντίθετα πλέον το internet έχει κάνει την διαδικασία αγοράς και πληρωμής σαφώς πιο προσιτή από τον καναπέ μας και χωρίς την αναγκαιότητα της εκτύπωσης αποδείξεων κλπ. Συνεπώς, εμείς γλιτώνουμε χρόνο και το περιβάλλον σπατάλη ξύλου.

pots 716579 960 720

  1. Φυτά εσωτερικών χώρων

Για την διακόσμηση του σπιτιού αλλά και για την πιο υγιή ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό, μπορείτε να αγοράσετε φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία είναι πολύ όμορφα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Τα συγκεκριμένα φυτά καθαρίζουν τους ρύπους, ενώ με ένα ή δύο τέτοια, το σαλόνι θα δείξει σαφώς πιο εντυπωσιακό.

luggage 1799224 960 720

  1. Αξιοποίησε ό, τι δεν χρειάζεται

Μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να επωφεληθούν και άλλοι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Προσπαθήστε να πετάτε πραγματικά μόνο σκουπίδια. Οτιδήποτε για εσάς είναι περιττό για πολλούς εκεί έξω είναι πολύτιμο. Περίσσευμα φαγητού, παλιά αντικείμενα και ρούχα ακόμα και βιβλία και περιοδικά που μπορούν να αξιοποιηθούν από άλλους. Ας μην ξεχνάμε την λαϊκή ρήση «Τα σκουπίδια ενός ανθρώπου, μπορεί να είναι χρυσός για κάποιον άλλον».

cleanliness 2799459 960 720

  1. Φυσικά καθαριστικά σπιτιού

Προτιμήστε φυσικούς εναλλακτικούς τρόπους για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Το ξίδι είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν που θα σας λύσει τα χέρια στην ανανέωση των τζαμιών, του μπάνιου αλλά και της κουζίνας, ενώ υπάρχουν αναρίθμητες οικονομικές εναλλακτικές προκειμένου να σταματήσετε να αγοράζετε χημικά προϊόντα που μπορεί να αποβούν βλαβερά για εσάς και τον πλανήτη.

bathroom 690774 960 720

  1. Φίλτρο νερού

Το πόσιμο νερό αποτελεί επίσης πληγή για το νοικοκυριό και το περιβάλλον. Για να γλιτώσετε από την αγορά πλαστικών μπουκαλιών, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα καλό φίλτρο βρύσης, το οποίο είναι πράγματι αξιόπιστο κι ασφαλές, ενώ έτσι γλιτώνετε και την ρύπανσης της φύσης από τα πλαστικά. Επιπλέον, καθίσταται σημαντικό να φροντίζετε, ώστε να μην υπάρχει κάποια διαρροή νερού σε βρύσες και καζανάκια του σπιτιού, καθώς ακόμα και σε περιπτώσεις πού η διαρροή είναι μικρή, η σπατάλη τελικά είναι πράγματι πολύτιμη.

Επιμέλεια Κειμένου: Μ. Μάργαρη

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com 

Σχετικά Άρθρα:

 

Διαφήμιση