Αρχική Ευζωία Η Συνταγή του Σαββατοκύριακου

Η Συνταγή του Σαββατοκύριακου

0
btr
Διαφήμιση

Μοσχάρι με μελιτζάνες

Της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου

Τι να πω για αυτό το πιάτο; Γεμίζει ο τόπος μυρωδιές Ελληνικής γεύσης… όσοι το έχουν δοκιμάσει γίναν φανατικοί και δεν έχουν άδικο άλλωστε…

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα ή κιλότο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 5-6 μελιτζάνες τσακώνικες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια και αφού τις έχουμε αφήσει στο νερό για μισή ώρα περίπου)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι
  • κανέλα
  • δάφνη

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε. Μόλις πάρουν χρώμα γύρω γύρω τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο κοντά μας.
  2. Παίρνουμε το κρέας μας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, και τα μπαχαρικά μας.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση