Διαφήμιση
Μοσχάρι με μελιτζάνες
Της ΣΕΦ Στέλλας Καραπετάκου
Τι να πω για αυτό το πιάτο; Γεμίζει ο τόπος μυρωδιές Ελληνικής γεύσης… όσοι το έχουν δοκιμάσει γίναν φανατικοί και δεν έχουν άδικο άλλωστε…
Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι σπάλα ή κιλότο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 5-6 μελιτζάνες τσακώνικες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια και αφού τις έχουμε αφήσει στο νερό για μισή ώρα περίπου)
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ
- 1 ντοματάκι κονκασέ
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- μπαχάρι
- κανέλα
- δάφνη
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε. Μόλις πάρουν χρώμα γύρω γύρω τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο κοντά μας.
- Παίρνουμε το κρέας μας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τις μελιτζάνες το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, και τα μπαχαρικά μας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.
Καλή μας όρεξη!
Σχετικά Άρθρα:
Διαφήμιση