Αρχική Διάστημα Οι πρώτες εικόνες από την Έσχατη Θούλη

Οι πρώτες εικόνες από την Έσχατη Θούλη

0
MU69 image v1 copy
Διαφήμιση

Οι επιστήμονες από την αποστολή NASA “New Horizons”, κυκλοφόρησαν τις πρώτες λεπτομερείς εικόνες του πιο μακρινού αντικειμένου που έχει διερευνηθεί ποτέ, το αντικείμενο της ζώνης Κάιπερ που ονομάζεται Ultima Thule (Έσχατη Θούλη). Η αξιοσημείωτη εμφάνισή της, σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε ξαναδεί, δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δημιουργήθηκαν οι πλανήτες πριν από τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια.

20190102 pr Αντίγραφο

Οι νέες εικόνες, οι οποίες έχουν ληφθεί από την προσέγγιση 17.000 μιλίων (27.000 χιλιόμετρα), παρουσιάζουν την Έσχατη Θούλη αποτελούμενη από δύο μέρη τα οποία συγκρούστηκαν με όχι βίαιο τρόπο αλλά με ταχύτητες χαμηλότερες των 3 χιλιομέτρων και σχηματοποιήθηκαν σε ένα ουράνιο σώμα με ύψος 21 μιλίων (33 χιλιόμετρα). Το μικρότερο σώμα έχει διάμετρο 14 χιλιόμετρα, ενώ το μεγαλύτερο 19 χιλιόμετρα.

thule in1 Αντίγραφο

Το όλο σώμα είναι πολύ σκούρο, καθώς η μεγαλύτερη σφαίρα αντανακλά μόνο το 13% του φωτός που πέφτει πάνω της, ενώ η μικρότερη μόνο το 6%. Η Έσχατη Θούλη έχει κοκκινωπή απόχρωση, πιθανώς επειδή η ισχυρή κοσμική ακτινοβολία έχει δώσει μια εξωτική απόχρωση στους επιφανειακούς πάγους της, όπως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένα τμήματα του Πλούτωνα.

Σχετικά Άρθρα:

 

Διαφήμιση