Αρχική Ειδήσεις Χιόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Χιόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

0
snow 1281636 960 720
Διαφήμιση

Με χιόνια και πολικό ψύχος ξεκίνησε ο νέος χρόνος στα ορεινά των νομών της Μακεδονίας αλλά και σε πολλές περιοχές σε όλοκληρη την Ελλάδα. Από το πρωί τα ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ντύθηκαν στα λευκά. Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας “Σοφία” έφερε κρύο και χιονοπτώσεις και στα πεδινά των νομών της Μακεδονίας, ενώ χιόνια σημειώθηκαν και στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα.

Στο Χορτιάτη και τα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκη ήδη το χιόνι είναι πυκνό καθώς επίσης και στην Αρναία της Χαλκιδικής και άλλα ορεινά χωριά της περιοχής. Χιόνια αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ προς το παρόν η κυκλοφορία σε όλες τις περιοχές πραγματοποιείται κανονικά.

Τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και στα 3-5 πηγάδια, αλλά και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς- Γουμένισσας στο 14 χλμ, στις Σέρρες προς το χιονοδρομικό του Λαϊλιά χρειάζονται αλυσίδες.

Χιονίζει επίσης τόσο στους περιφερειακούς όσο και στους κεντρικούς δήμους του Νομού Ημαθίας, στην Κοζανή τα οχήματα επίσης χρειάζεται να έχουν αλύσιδες στην Εθνική Οδό Κοζάνης- Φλώρινας μετά το Αμύνταιο και σε όλο το τμήμα του Δήμου Εορδαίας, ενώ στο Ν. Καστοριάς αλυσίδες απαιτούνται στα οχήματα που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου από το 18ο-28ο χλμ., στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης από το 30-43 χλμ. και Αμυνταίου- Καστοριάς μέσω Κλεισούρας από το 22-32 χλμ.

Στα Γρεβενά δεν υπάρχουν ακόμη ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ στη Φλώρινα αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Εθνικό Οδό Φλώρινας – Κρυσταλοπηγής.

Στην Δυτική Μακεδονία δεν έχουν παρουσιαστεί κυκλοφοριακά ζητήματα λόγω χιονοπτώσεων, καθώς το χιόνι αγγίζει τα 15 εκατοστά και η θερμοκρασία φτάνει τους -3 ο C.

Παράλληλα ισχυρές χινοπτώσεις από τις 02:00 τα ξημερώματα σημειώνονται σε όλο τον Νομό Ιωαννίνων και στα ορεινά της Άρτας με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -7 ο C. Για την εκκαθάριση του οδικού και επαρχιακού δικτύο εργάζονται 35 οχήματα αποχιονισμού και ρήψης αλατιού ενώ στους δρόμους έχουν περίπου 2,5 τόνοι αλατιού.

Ο χιονιάς πλήττει και την Δυτική Θεσσαλία, όπου χιονίζει στα ορεινά, τα πεδινά αλλά και τις πόλεις. Το ύψος του χιονιού αγγίζει του 50 πόντους στα ορείνα ενώ στις πόλεις ξεκινά από τους 5 πόντους. Η Περιφέρεια του νομού άνοιξε τους δρόμου με την συμβολή 42 εκχιονιστικών οχημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας κρίνει αναγκαία την χρήση αλυσίδων στις περιοχές:

  • Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 28ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)
  • Επ. οδός Τρικάλων – ‘Αρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)
  • Επ. Οδός Πύλης – Μεσοχώρας από 4ο χλμ. (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα)
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Στο Νομό Λαρίσης αυτή την ώρα χιονίζει σε αρκετές περιοχές, με το Λιβάδι της Ελασσόνας, τη Μελούνα και τα Φάρσαλα να έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ η πόλη της Λάρισας αντιμετωπίζει ήπια χιονόπτωση με χιονόνερο.

Χωρίς κανένα πρόβλημα κινείται η κυκλοφορία, απαραίτητη ωστόσο συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο Ελασσόνας, στην Επαρχιακή Οδό Ελάφου-Σκλήθρου και στην Επαρχιακή Οδό Μεγαλόβρυσου – Ανατολής.

 

Σχετικά Άρθρα:

 

Πηγές: ΕΜΥ, mateo, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση