Αρχική Επιστήμη Περιορισμός στην κατανάλωση βόειου κρέατος

Περιορισμός στην κατανάλωση βόειου κρέατος

0
cow 234835 960 720
Διαφήμιση

Μία έρευνα που πραγματοποίησε το Oxford Martin School για το Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ανέδειξε την άμεση ανάγκη της μείωσης κατανάλωσης κόκκινου κρεάτος παγκοσμίως.

Οι βιομηχανίες βοείου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων είναι εξαιρετικά σημαντικές, όχι μόνο γιατί είναι δημοφιλείς με τους καταναλωτές αλλά και επειδή η εκτροφία αγελάδων συνιστά πηγή εισοδήματος για ένα περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων παγκοσμίως. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ανάπτυξη νέων εναλλακτικών τρόπων προσφοράς και ζήτησης τροφών με τις αντίστοιχες βιταμίνες κρίνεται απαραίτητη.

Η εργασία και οι εισροές αντιπροσωπεύουν συνήθως το 70% του κόστους παραγωγής για τους μικροκαλλιεργητές, οπότε η κατάσταση θα απαιτεί κυβερνητικές, καινοτομικές και άλλες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους για να τους βοηθήσει να αναπτύξουν βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής που εντείνουν τις δραστηριότητές τους και βελτιώνουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μολονότι είναι ήδη γνωστό ότι η εκτροφία αγελάδων για το κρέας ή τα γαλακτομικά συνιστά έναν από τους κυριότερους βιομηχανικούς τομείς που εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητή η αναγκαιότητα της άμεσης εξεύρεσης εναλλακτικών επιλογών κρέατος, ώστε να μειωθεί και το ποσοστό θνησιμότητας που σχετίζεται με την κατανάλωση του μοσχαρίσιου κρέατος.

Σύμφωνα με την έρευνα Oxford Martin School, κάποιες σημαντικές εναλλακτικές λύσεις, που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το βόειο κρέας χωρίς να προκαλέσουν διατροφικές ελλείψεις, είναι τα φασόλια, τα μπιζέλια και η μυκοπρωτεΐνη (θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από μύκητες). Η επιλογή των συγκεκριμένων τροφών αποτελεί την λύση στην θνησιμότητα λόγω του κόκκινου κρέατος, μειώνοντας τους θανάτους κατά 5-7%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που παρουσιάζουν τα φασόλια και τα φασόλια , ενώ ταυτόχρονα έχουν και υψηλή περιεκτικότητα και σε πρωτεϊνη, θρεπτικό συστατικό που παρουσιάζει λείπει από τις διατροφικές επιλογές στις χώρες υψηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Το κρέας που παράγεται στο εργαστήριο έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό αίσθημα αισιοδοξίας ως μια δυνητικά υγιέστερη, πιο ηθική και πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση, αλλά τα οφέλη για την υγεία σε σύγκριση με το παραδοσιακό βόειο κρέας είναι ελάχιστα και προς το παρόν εξακολουθεί να μην εκπέμπει πολλά αέρια του θερμοκηπίου.

 

ΠΗΓΗ: World Economic Forum

Σχετικά άρθρα:

Διαφήμιση