Αρχική Επιστήμη Κατά φαντασίαν αλλεργικοί

Κατά φαντασίαν αλλεργικοί

0
health 621353 960 720 (1)
Διαφήμιση

Σχεδόν το 50% όσων πιστεύουν ότι είναι αλλεργικοί σε κάποια τροφή, στην πραγματικότητα δεν είναι. Σύμφωνα με τα ευρήματα που έφερε στο φως, η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “JAMA Network Open” οι μισοί από όσους είχαν κάποια τροφική αλλεργία στην πραγματικότητα, είχαν απλώς κάποια δυσανεξία στις συγκεκριμένες τροφές.

Μετά την ανάλυση δειγμάτων άνω των 40.000 ατόμων, οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο διαπίστωσαν ότι το 19% που υποστήριζε ότι έχει κάποια αλλεργία σε τροφή. Τελικά, οι αλλεργικοί κάλυπταν περίπου μόνο το 10% ενώ οι υπόλοιποι παρουσίαζαν συμπτώματα που δεν ταίριαζαν σε εκείνα της αλλεργίας.

Μάλιστα από εκείνους που εμφάνιζαν συμπτώματα που ταίριαζαν σε εκείνα που προέρχονταν από τροφική αλλεργία, μόνο το ένα δεύτερο είχε επιβεβαιώσει την πάθησή του από κάποιον ειδικό, ενώ οι μισοί από αυτούς παρουσίασαν κάποιου είδους αλλεργικό σοκ και στην ενήλικη ζωή τους.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνα, το 50% των ανθρώπων τουλάχιστον στις ΗΠΑ παρουσιάζουν ενόχληση με την κατανάλωση θαλασσινών, ενώ άλλες πιο αλλεργιογόνες τροφές παρουσιάστηκαν το γάλα, τα φιστίκια, τα ψάρια, τα αυγά κ.α.

 

ΠΗΓΗ: JAMA network Open

Διαφήμιση