Αρχική Προτάσεις Τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν το άγχος και μας απαλλάσσουν από τις...

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν το άγχος και μας απαλλάσσουν από τις τοξίνες

0
a
Διαφήμιση

Τα φυτά εσωτερικού χώρου διακοσμούν τον προσωπικό σας χώρο, μπορούν να ανακουφίσουν το άγχος, να “φωτίσουν” τη διάθεσή σας, να σας χαλαρώσουν, να γεμίζουν οξυγόνο το σπίτι μας και μας απαλλάσσουν από τις τοξίνες.

Η Sally Augustin, επικεφαλής του Design With Science, τονίζει πως τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν συνδεθεί με τη δημιουργική σκέψη.
Φυλλώδη πράσινα φυτά με στρογγυλά φύλλα είναι τα ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου, λέει η Augustin, η οποία είναι επίσης μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και τονίζει πως δεν χρειάζονται υπερβολές, αρκούν 3 ή 4 φύτα.
Παρακάτω μας συστήνει ορισμένα φυτά, ιδανικά για το σπίτι μας.

1. Lily peace, (Σπαθίφυλλο)

Peace Lily

Το “ειρηνικό κρίνο”, μέρος της οικογένειας philodendron, μειώνει τα επίπεδα των τοξικών χημικών ουσιών βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο, φορμαλδεΰδη και αμμωνία. Σε πείραμα που έγινε το 1989 από τη NASA, το κρίνο, οι στέρες Βοστώνης και τα μπαμπού, έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα και να τον γενίζουν με καθαρό οξυγόνο. Αν λοιπόν, αυτά τα φυτά μπορούν να εμπλουτίσουν τον αέρα μέσα σε διαστημόπλοια φανταστείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν για το σπίτι σας.

2.  Ficus Elastica και μαργαρίτες Gerbera

2

Τα φυτά Ficus, και οι μαργαρίτες Gerbera είναι φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου χαμηλής συντήρησης, μπορούν να φιλτράρουν της τοξίνες από το χώρο σας.

3. Δυόσμος

peppermint

Το άρωμα δυόσμου μπορεί να επηρεάσει τις διεγερτικές περιοχές του εγκεφάλου, χαρίζοντας ευεξία.

4. Λεβάντα

lavender

Το άρωμα της λεβάντας έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και ηρεμεί, σε αρκετές μελέτες.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here