Αρχική Περιβάλλον Περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής στο Μόντρεαλ

Περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής στο Μόντρεαλ

0
Dan Specton Global News
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μόντρεαλ κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διοργανωτές στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και το Global News.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου σε μέγεθος κινητοποίηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια και στην οποία έγιναν ταυτοχρόνως σε περίπου 10 πόλεις του Κεμπέκ κατόπιν αιτήματος της συσπείρωσης πολιτών «Ο πλανήτης αυτοπροσκαλείται στο κοινοβούλιο», την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο σκηνοθέτης από το Κεμπέκ Ντομινίκ Σαμπάν.

Πολίτες όλων των ηλικιών μετείχαν στην κινητοποίηση αυτή κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου, η οποία είχε ως στόχο να ασκήσει πιέσεις στην νέα κυβέρνηση του Κεμπέκ να εντάξει στις προτεραιότητές της την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

«Ας παγώσουμε την υπερθέρμανση», ήταν το βασικό σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό που κρατούσε μια νεαρή διαδηλώτρια.

Παρόντες στη διαδήλωση ήταν βουλευτές από όλα τα κόμματα της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ, περιλαμβανομένων τριών υπουργών της κυβέρνησης του Συνασπισμού για το Μέλλον του Κεμπέκ (κεντροδεξιό CAQ), του πρωθυπουργού Φρανσουά Λεγκό, το οποίο κέρδισε τις τοπικές εκλογές της 1ης Οκτωβρίου με ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον.

Η συσπείρωση των πολιτών είχε την πρωτοβουλία για ένα «Σύμφωνο για τη Μετάβαση», με το οποίο καλούνται οι κάτοικοι του Κεμπέκ να περιορίσουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Το σύμφωνο αυτό έχουν υπογράψει από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο περίπου 150.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερες από 500 προσωπικότητες του Κεμπέκ από όλους τους τομείς.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα φυτά εσωτερικού χώρου μειώνουν το άγχος και μας απαλλάσσουν από τις τοξίνες
Επόμενο άρθροΡεκόρ συμμετοχών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ