Αρχική Ειδήσεις Ρεκόρ συμμετοχών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ρεκόρ συμμετοχών στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

0
111
Διαφήμιση

Ξεκίνησε η κλασική διαδρομή του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας με νέο ρεκόρ συμμετοχών. Με τη συμμετοχή 55.000 δρομέων, φέτος έχει στόχο να τιμήσει και να μεταδώσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αφιέρωσε τη διοργάνωση στη μνήμη των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι.  «Φέτος ο Μαραθώνιος είναι πολύ ιδιαίτερος για εμάς μετά από αυτήν την τραγωδία που είχαμε με τις φωτιές στο Μάτι» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, απευθυνόμενος στους αθλητές που συμμετέχουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα. «Θα σας παρακαλούσα, επειδή το αφιερώνουμε στη μνήμη των 99 νεκρών, να κάνουμε ένα λεπτό σιγή στη μνήμη τους» πρόσθεσε ο Ηλίας Ψινάκης μέσα σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος προανήγγειλε τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει ο ΣΕΓΑΣ για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σ’ αυτό το κομμάτι της διαδρομής.

«Χάθηκαν ζωές, καταστράφηκε το περιβάλλον, ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ο μαραθώνιος δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το γεγονός αυτό και να μη συμβάλει στο μέτρο που μπορεί. Νιώθουμε βαθύ σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν και γι’ αυτό προχωράμε σε μια πρωτοβουλία να αναδασώσουμε τη μαραθώνια διαδρομή. Πέρα από το ουσιαστικό, θα υπάρχει και μια συμβολική κίνηση την ημέρα του αγώνα, κάθε δρομέας θα κληθεί να φορέσει μια πράσινη μπαντάνα, προκειμένου να πρασινίσουμε εικονικά το κομμάτι της διαδρομής και του χρόνου να το έχουμε πετύχει κυριολεκτικά», κατέληξε ο κ.Παναγόπουλος.

Για δεύτερη φορά φέτος δυναμικό «παρών» θα δώσουν οι κορυφαίοι δρομείς – δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες – που συμμετείχαν σε καθέναν από τους αγώνες Run Greece σε Ηράκλειο, Γιάννενα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρόδο και Πάτρα.

Παράλληλα στην αυθεντική διαδρομή διεξάγεται και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, όπου τα μεγάλα ονόματα είναι ο Νίκος Πολιάς στους άνδρες και η Γεωργία Αμπατζίδου στις γυναίκες, οι οποίοι  έχουν από επτά νίκες, αλλά πλέον έχουν αποσυρθεί.

Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Tην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις 8:30, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα των διαδρομών

  • 07.45′-09.05′: Αγώνας Δρόμου 5χλμ ‘WIND’
  • 08.35′-10.25′: Αγώνας Δρόμου 10χλμ ‘WIND’
  • 08.50′-09.05′: Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympic Hellas 1200μ.
  • 09.00–17.30: Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα (42.195μ. στην Αυθεντική Διαδρομή)
  • 09.15′-10.20′: Οκτώ (8) Αγώνες Δρόμου Παιδιών Δήμων ‘ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ’ της Αυθεντικής
  • 10.25′-10.45′: Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1200μ. ‘ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ’
  • 10.35′-11.05′: Ομαδικός Αγώνας Δρόμου 3χλμ. ‘ERGO’ (Τελικός του Run Greece)
  • 16.15′-17.30′: Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5χλμ ‘WIND’

Ο ύμνος του Μαραθωνίου

Μία μελωδική έκπληξη θα περιμένει τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά, σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση τον Ύμνο του Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού.

Ο δημοφιλής συνθέτης πολλών μεγάλων σύγχρονων επιτυχιών, Γιώργος Θεοφάνους, υπογράφει τον ύμνο του ΑΜΑ και τον προσφέρει εθελοντικά στον ΣΕΓΑΣ.

Δέκα λεπτά πριν τον τερματισμό του νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας για το 2018, στις 11.00, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του  Τάσου Συμεωνίδη με σολίστες τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη και την μεσόφωνο Ινέζ Ζήκου και τη Χορωδία της ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα θα ερμηνεύσουν τη σύνθεση του Γιώργου Θεοφάνους ενορχηστρωμένη από τον εξ άρχοντα βιολιστή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Αντώνη Σουσάμογλου.

 

Διαφήμιση