Αρχική Ειδήσεις Ανακαλύφθηκαν αποτυπώματα από το παλαιότερο ερπετό στο “Μεγάλο Φαράγγι” των ΗΠΑ

Ανακαλύφθηκαν αποτυπώματα από το παλαιότερο ερπετό στο “Μεγάλο Φαράγγι” των ΗΠΑ

0
Stephen Rowland
Διαφήμιση

Ένας καθηγητής γεωλογίας από το  Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, του Λας Βέγκας, ανακάλυψε ότι ένα σύνολο 28 αποτυπωμάτων που άφησε πίσω του ένα πλάσμα που μοιάζει με ερπετό πριν από 310 εκατομμύρια χρόνια, είναι το παλαιότερο που βρέθηκε ποτέ στο Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon.

Το απολιθωμένο μονοπάτι καλύπτει έναν πεσμένο βράχο που τώρα βρίσκεται κατά μήκος του Bright Angel Trail στο εθνικό πάρκο. Ο Rowland παρουσίασε τα ευρήματά του στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Σπονδυλωτικής Παλαιοντολογίας.

“Είναι το παλαιότερο μονοπάτι που ανακαλύφθηκε ποτέ στο Grand Canyon σε ένα διάστημα από βράχια που κανείς δεν πίστευε ότι θα είχε διαδρόμους σε αυτό και είναι από τα πρώτα νησιά ερπετών στη γη”, δήλωσε ο Rowland.

Ο Rowland σημείωσε, ότι δεν είναι έτοιμος να πει ότι είναι τα παλαιότερα κομμάτια του είδους που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, αλλά είναι μια πιθανότητα, καθώς διερευνά την ανακάλυψη. “Όσον αφορά τα ερπετά κομμάτια, αυτό είναι πολύ παλιό”, είπε, προσθέτοντας ότι τα κομμάτια δημιουργήθηκαν καθώς άρχισε να σχηματίζεται η υπερκείμενη Pangea.

“Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι έμοιαζε πολύ περίεργη λόγω της πλάγιας κίνησης”, δήλωσε ο Rowland. Όταν έφτασε στο σπίτι, έκανε λεπτομερή σχέδια και άρχισε να διατυπώνει υποθέσεις για το “περίεργο, χορευτικό χορό” που άφησε πίσω του το πλάσμα.

“Στην αρχή θώρησα ότι το ζώο περπατούσε με πολύ ισχυρό αέρα και ο άνεμος το φυσούσε πλάγια”, είπε. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η πλαγιά ήταν πολύ απότομη και το ζώο προσπαθούσε να βρει τρόπο να ανέβει στον αμμόλοφο ή, το ζώο πάλευε με ένα άλλο πλάσμα ή έλαβε ένα τελετουργικό ζευγαρώματος”, δήλωσε ο Rowland

Σχεδιάζει να δημοσιεύσει τα ευρήματά του μαζί με τον γεωλόγο Mario Caputo του Σαν Ντιέγκο κρατικό πανεπιστήμιο τον Ιανουάριο. Ο Rowland ελπίζει επίσης ότι ο βράχος θα τοποθετηθεί σύντομα στο μουσείο γεωλογίας στο Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon για επιστημονικούς και ερμηνευτικούς σκοπούς.

Εν τω μεταξύ, ο Rowland τόνισε, ότι τα ίχνη θα μπορούσαν να ανήκουν σε ένα είδος ερπετών που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καλτσά

Διαφήμιση