Αρχική Ενέργεια Καβάλα: Η Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της...

Καβάλα: Η Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα επισκέφθηκε τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της Energean

0
energean
Διαφήμιση

Τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο της Καβάλας επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα Katherine Smith. Η αντιπροσωπεία της πραγματοποίησε τον περίπλου των εξεδρών και του ιδιόκτητου γεωτρύπανου «Energean Force», το οποίο αυτήν την περίοδο εκτελεί μία οριζόντια γεώτρηση προς το πετρελαϊκό πεδίο Έψιλον.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε τον περίπλου και του γεωτρύπανου GSP Jupiter, το οποίο αυτήν την περίοδο εκτελεί κάθετη γεώτρηση στο ίδιο κοίτασμα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Βρετανίδα Πρέσβειρα δήλωσε τα εξής: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της Energean που μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις. Ήταν μία συναρπαστική και κατατοπιστική επίσκεψη.

Η Energean είναι μία εταιρεία που έχει τη βάση της στο Λονδίνο και οι επιχειρήσεις της στην Ελλάδα συνεισφέρουν στην διαφοροποίηση των πηγών η οποία, αποτελώντας μία σημαντική πλευρά της ενεργειακής ασφάλειας, συμβάλλει στην ασφάλεια και την σταθερότητα των οικονομιών της περιοχής”.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Energean, δήλωσε τα εξής: “Ήταν μία μεγάλη τιμή για μία εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η μετοχή της οποίας έχει εισαχθεί στον δείκτη FTSE 250, να υποδεχθεί την Βρετανίδα Πρέσβειρα κα. Smith και την διακεκριμένη συνοδεία της στις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, τις οποίες λειτουργεί η Energean.

Στον Πρίνο παράγεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο επί 37 έτη και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το ιστορικό μας στην Υγεία, στην Ασφάλεια και το Περιβάλλον, τη δέσμευσή μας προς τις τοπικές κοινωνίες καθώς και για το επίτευγμα να έχουμε την τουριστική βιομηχανία και την βιομηχανία πετρελαίου να λειτουργούν παράλληλα σε αρμονία.

Η Energean επενδύει στην ευρύτερη περιοχή και έχει αναχθεί σε παίκτη – κλειδί στην ανάπτυξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ισραήλ και στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Βρετανική Κυβέρνηση για την υποστήριξή της, καθώς αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Μεσογείου στις οποίες η Energean επιχειρεί”, κατέληξε ο κ.Μαθιός.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο κρούσμα μηνιγγίτιδας τύπου Β στο Ηράκλειο της Κρήτης
Επόμενο άρθροΗ Κίνα εκτόξευσε σήμερα πέντε δορυφόρους για έρευνα στο διάστημα (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ