Αρχική Καινοτομία Consolidated Contractors Company: 3D Εκτυπωμένα σπίτι θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής

Consolidated Contractors Company: 3D Εκτυπωμένα σπίτι θα αποτελέσουν λύσεις μαζικής παραγωγής

0
CCC Logo (HigherRes)
Διαφήμιση

Η Consolidated Contractors Company σε συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία CyBe στην Σαουδική Αραβία δημιούργησαν ένα πρότυπο 3D εκτυπωμένο σπίτι το οποίο για πρώτη φορά συνιστά μία ρεαλιστική προσέγγιση στην πραγματική μαζική παραγωγή 3D εκτυπωμένων σπιτιών. Με το 3D εκτυπωμένο σπίτι έρχονται στο προσκήνιο τα πιθανά οφέλη της μαζικής κατασκευής σπιτιών παγκοσμίως που είναι δυνατόν να αποτελέσει την απάντηση σε κρίσιμες απαιτήσεις στέγασης σε κάθε χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Η Εθνική Εταιρεία Στέγασης (National Housing Company) στη Σαουδική Αραβία ανέθεσε στη Consolidated Contractors Company, διεθνή ηγέτη στον τομέα των κατασκευών και στην τεχνολογική εταιρεία CyBe, την δημιουργία του πρότυπου 3Dεκτυπωμένου σπιτιού, ως μέρος του οράματος της μεταμόρφωσης της βιομηχανίας στέγασης παγκοσμίως με καινοτόμες τεχνολογίες.

Το εξωτερικό του πρώτου 3D εκτυπωμένου σπιτιού από τη CCC και τη CyBe

Το εξωτερικό του πρώτου 3D εκτυπωμένου σπιτιού από τη CCC και τη CyBe.jpg

Το συλλογικό αυτό έργο αποτελεί το πρώτο βήμα από τα πολλά που θα γίνουν για την καθιέρωση της 3Dεκτύπωσης ως κύριας μεθόδου κατασκευής και πιστοποιεί ότι νέες προσεγγίσεις, όπως οι στιβαροί τοίχοι και η πλήρης ενσωμάτωση των μηχανολογικών, ηλεκτρικών και υδραυλικών καλωδιώσεων κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης- προσεγγίσεις που διερευνήθηκαν με αυτό το πιλοτικό έργο- μελετώνται διεξοδικά προκειμένου να εφαρμόζονται σε μελλοντικές φάσεις.

Το έργο δεν αποτελεί μία απλή απόδειξη της 3D τεχνολογίας κατασκευής σπιτιών αλλά έχει ως σκοπό την ουσιαστική και άμεση χρήση της τεχνολογίας αυτής στην καθημερινότητα, να πραγματοποιηθεί δηλαδή το όραμα των 3D εκτυπώσεων υπό αληθινές συνθήκες κι να μην αποτελεί απλώς μία επιστημονική αφηρημένη ιδέα.

Οι εσωτερικοί χώροι του πρώτου παγκοσμίως 3D εκτυπωμένου σπιτιού με ενσωματωμένη καλωδίωση

Οι εσωτερικοί χώροι του πρώτου παγκοσμίως 3D εκτυπωμένου σπιτιού με ενσωματωμένη καλωδίωση

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να χτιστεί ένα σπίτι που θα αποτελέσει πρότυπο, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας 3Dεκτύπωσης, καθώς και να διερευνήσει τα πιθανά οφέλη για την αγορά κατοικίας. Το έργο ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της μηχανικής που σχετίζονται με την προσέγγιση 3Dεκτύπωσης και την ενσωμάτωσή της στις αυστηρές προϋποθέσεις της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Οι εμπειρίες και τα τεχνικά επιτεύγματα έχουν οδηγήσει την εταιρεία Consolidated Contractors Company στην υλοποίηση της μαζικής 3D εκτύπωσης σπιτιών ώστε να καλυφθεί η ραγδαία αυξανόμενη ανάγκης στέγασης τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Consolitdated Contractors Company μπορείτε να βρείτε στο www.ccc.net

INFO:

Σχετικά με την Consolidated Contractors Company:

Η Consolidated Contractors Company (CCC)είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο του σχεδιασμού και των κατασκευών.  Η CCC ιδρύθηκε το 1952 και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, προσφέροντας στη βιομηχανία εδώ και περισσότερα από 65 χρόνια υπηρεσίες διαχείρισης έργων, σχεδιασμού, προμηθειών και κατασκευών, ενώ επί του παρόντος εμπλέκεται σε 56 έργα παγκοσμίως και απασχολεί περίπου 182.000 άτομα διεθνώς.

Τα κατασκευαστικά έργα της CCC επεκτείνονται ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, της Αφρικής, της Αυστραλασίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) καθώς και άλλες

χώρες της Μέσης Ανατολής. Στους συνεργάτες της CCC συγκαταλέγονται μερικές από τις πιο αξιόλογες μηχανολογικές εταιρείες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Bechtel, Fluor, KBR, ABB, Chiyoda, JGC, Linde, KruppUhde, Hochtief, TechnipκαιSaipem.

Τα κατασκευαστικά έργα -ορόσημα της εταιρείας περιλαμβάνουν το DubaiMall, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αμπού Ντάμπι – MidfieldTerminalBuilding, πύργους για οικιστική χρήση, ξενοδοχεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σταθμούς και δίκτυα επεξεργασίας νερού και λυμάτων, δρόμους και γέφυρες, εργοστάσια βιομηχανίας και επεξεργασίας και αγωγούς σε όλο τον κόσμο. Η Consolidated Contractors Company (CCC) συμβάλλει στην Πρωτοβουλία Συνεργασίας κατά της Διαφθοράς (PartneringAgainstCorruptionInitiative) του World Economic Forum, καθώς και στο UNGlobalCompact, για τη διασφάλιση της επιχειρηματικής ηθικής, των πολιτικών anti-bribery και της αειφόρου ανάπτυξης σε όλες τις μορφές των δραστηριοτήτων της.

Σχετικά με τη CyBe:

Η CyBe είναι μια φιλόδοξη, βραβευμένη τεχνολογική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και επαναπροσδιορίζει την κατασκευή επιτρέποντας την 3D τρισδιάστατη εκτύπωση για όλους τους πελάτες σε ολόκληρο τον κλάδο. Παρέχει υλικό,  εκτυπωτές 3D,  λογισμικό και υλικό για την απλοποίηση των πολύπλοκων διαδικασιών κατασκευής. Επιπλέον, καθοδηγεί τον κλάδο μέσω της εκπαίδευσης, της πιστοποίησης και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ξεκίνησε με τη φιλοδοξία απλοποίησης των σύνθετων συμβατικών διαδικασιών στον κλάδο των κατασκευών και έχει πλέον εξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη εταιρεία. Η CyBe αναπτύσσει τεχνολογία και δημιουργεί λύσεις που επιτρέπουν την 3D εκτύπωση σκυροδέματος να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πελάτες σε ολόκληρη τη βιομηχανία: λύσεις για την απλοποίηση των πολύπλοκων διαδικασιών και την αποτελεσματικότερη συνεργασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έργα και τα προϊόντα της, επικοινωνήστε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΓιώργοςΓεωργατζής, Account Director Asset OgilvyPR, τηλ.: 210 66 60 406, κιν.: 6936 544 952, email:  george.georgatzis@ogilvy.com

Nafez Husseini, Vice President – ICT, Digital Business & Sustainability, Consolidated Contractors Company, τηλ.: +30 210 6182 163, email: nafez@ccc.me

 

 

 

 

Διαφήμιση