Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με… άρωμα οικογενειακού τραπεζιού!
Μεγαλώσαμε με χυλοπίτες, περιμέναμε πως και πως τα οικογενειακά τραπέζια, όπου το σπίτι μύριζε κιμά και φρέσκα αγαπημένα ζυμαρικά!
Σε αυτή τη συνταγή η ΣΕΦ Στέλλα Καραπετάκου, μας δίνει μια διαφορετική προσέγγιση των κλασσικών ζυμαρικών, φτιαγμένη με παραδοσιακό τρόπο.
Πρόκειται για ένα πιάτο που σε κάποιους από εμάς, θυμίζει χωριό!
Υλικά
- 500 γρ χωριάτικα λουκάνικα
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πράσο σε πολύ λεπτές φέτες κομμένες λοξά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κονκασέ ή κανονικές ντομάτες
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- λίγο λευκό κρασί
- 500 γρ χυλοπίτες
- αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα λουκάνικα, σκίζουμε με ένα ελαφρύ κόψιμο τη μεμβράνη. Παίρνουμε ένα κουτάλι και αδειάζουμε την γέμιση από το λουκάνικο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο και αργότερα το σκόρδο.
Ρίχνουμε τον κιμά από το λουκάνικο και το σοτάρουμε. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα. Το αφήνουμε να σιγοβράζει να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες μας. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις τραβάμε στην άκρη.
Όταν η σάλτσα μας έχει γίνει, την αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρουμε ζεστό, με τον κλασικό τρόπο οι χυλοπίτες στην βάση του πιάτου και από πάνω η σάλτσα να τις αγκαλιάζει ή ανακατεύουμε την σάλτσα με τις χυλοπίτες με ελαφρές απαλές και αργές κινήσεις.
Καλή μας όρεξη!