Αρχική Υγεία - Διατροφή Η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών προστατεύει την καρδιά

Η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών προστατεύει την καρδιά

0
Διαφήμιση

Η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών και κυρίως καρυδιών και φιστικιών, προστατεύει από τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής ή στεφανιαίας νόσου, σε σχέση με όσους τρώνε ελάχιστους ή καθόλου ξηρούς καρπούς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα για τη σχέση των ξηρών καρπών με την υγεία της καρδιάς.

Η μελέτη διαπίστωσε μια αντίστροφη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση των ξηρών καρπών και στα περιστατικά εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. Για παράδειγμα, όσοι έτρωγαν καρύδια μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 19% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 21% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Όσοι έτρωγαν δύο ή περισσότερες φορές φιστίκια μέσα στην εβδομάδα, είχαν 13% μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και 15% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς.

Εκείνοι που έτρωγαν πέντε ή περισσότερες μερίδες ξηρών καρπών άλλου είδους κάθε εβδομάδα, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 20% μικρότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο της καρδιάς ειδικότερα.

Διαφήμιση