Αρχική Ειδήσεις Λιγκουίνι με λαχανικά και γιαούρτι από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό

Λιγκουίνι με λαχανικά και γιαούρτι από τον Chef Δημήτρη Πλουμιστό

0

Δροσερές συνταγές με απλά υλικά και εύκολες στην προετοιμασία προτείνει ο διακεκριμένος Chef Δημήτρης Πλουμιστός.

Για τα λιγκουίνι με λαχανικά και γιαούρτι θα χρειαστούν:

Υλικά:

1 Πακέτο Λινγκουινι

1 ½ φλιτζάνι καρότο κομμένο σε καρεδάκι

2 κσ ελαιόλαδο

2 κολοκυθάκια κομμένα σε καρεδάκι

1 Μελιτζάνα

1Πράσινη πιπεριά

1Κόκκινη πιπεριά

1Κίτρινη πιπεριά

2 Ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1/3 του φλιτζανιού γιαούρτι

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βάζουμε  σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει ρίχνουμε το αλάτι και βράζουμε τα λινγκουίνι.

Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε, τις κρυώνουμε και τις λαδώνουμε ελαφριά

Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε καρεδάκι

Σε ένα τηγανι  βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε ελαφρός όλα τα λαχανικά μας.

Στη συνέχεια σοτάρουμε το σκόρδο ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες σοτάρουμε λίγο σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας  αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τα λινγκουινι  ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε

ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΛΕΜΟΝΙ

•             1 κιλό γιαούρτι πλήρες

•             Χυμός από 2-3 λεμόνια (εξαρτάται από το πόσο ξινό σας αρέσει)

•             Λιγο ξύσμα λεμονιού

•             200γρ  Φυστίκι Αιγίνης αλεσμένα στο μούλτι

•             1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

    Εκτέλεση

1.            Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

2.            Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε λίγο λίγο το χυμό από το λεμόνι για να το κάνουμε όσο ξινό μας αρέσει.

3.            Προσθέτουμε το ξύσμα.

4.            Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες να σφίξει καλά.

5.            Το σερβίρουμε βάζοντας σε μπολάκια όσο από το γιαούρτι θέλουμε και γαρνίρουμε με το τριμμένο φυστίκι

 

Chef Δημήτρης Πλουμιστός

  • Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
  • Chef στο Alex’s Restaurant -Λίνδος Ρόδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here