Αρχική Ειδήσεις Κορυφαία εκδήλωση Γαστρονομίας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Κορυφαία εκδήλωση Γαστρονομίας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

0

Για πρώτη φορά, ο χαρακτήρας του HORECA GASTRONOMY FORUM, που θα πραγματοποιηθεί στο HALL 4, θα είναι κατά βάση εκπαιδευτικός, με έμφαση στα εξειδικευμένα masterclasses.

Ο κεντρικός άξονας του φόρουμ γαστρονομίας -το οποίο οργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος- είναι η Κουζίνα του Μέλλοντος.

Στο φόρουμ θα παρουσιαστούν από έμπειρους εισηγητές όλες οι καινοτόμες τεχνικές και η ορθή χρήση του εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων.

Πρόγραμμα HORECA Gastronomy Forum

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

10:45 – 11:00 Μήνυμα Προέδρου

11:00 – 12:00 New techniques – Μοριακή γαστρονομία (θεωρία & μαγειρική επίδειξη)
12:00 – 12:45 New techniques – Σεμινάριο οινογνωσίας (θεωρία & tasting)
12:30 – 13:15 New technology – Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη)
13:15 – 14:00 New techniques – Υποκατάστατα ζάχαρης – Γλυκαντικές Ύλες (θεωρία) – Παρουσιάζει η κα. Κάτια Ρέτση από την ΠΕΤΕΤ
13:30 – 14:15 Around the world – Παρουσίαση Πολωνικής Κουζίνας από τον υπεύθυνο του Poland Branch Office, ex. chef Θεόφιλο Βαφίδη

14:30 – 15:15 Keep tradition – Παραδοσιακές συνταγές από την Τήνο (μαγειρική επίδειξη). Παρουσιάζει ο υπεύθυνος του τοπικού γραφείου ex. chef Λεωνίδας Χάλαρης
15:15 – 16:00 Keep tradition – Κρίταμο – Χρήσεις και οφέλη για την υγεία (θεωρία) – Παρουσιάζει ο κ. Θωμάς Ζαφειριάδης από την ΠΕΤΕΤ
15:15 – 16:00 Ice Sculpturing by Fabricio Donatone
17:00 – 17:45 New technology – Φούρνος 5 senses rational (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη)
17:45 – 18:00 Ice Sculpturing by Fabricio Donatone

18:00 – 18:45 Around the world – Παρουσίαση Μεξικάνικης κουζίνας. Παρουσιάζει ο ex. chef Θωμάς Μπακοδήμος.

19:00 – 20:00

18:15 – 19:00 Ice Sculpturing by Fabricio Donatone


Greek National Culinary Team: Παρουσίαση πιάτων και εκθεμάτων από την Εθνική Ομάδα Γαστρονομίας (all day event)
Ice event: New bar trends with dry ice (all day event)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

10:30 – 11:00 New techniques – Σύγχρονη παραγωγή ελαιολάδου μέσω της ψυχρής έκθλιψης και παράγωγα ελιάς (θεωρία) Παρουσιάζει η τεχνολόγος τροφίμων κα. Δέσποινα Τσιλιμιγκάκη.
10:30 – 11:00 Ice sculpturing by Fabricio Donatone
11:00 – 11:45 New products – Καινοτόμα προϊόντα ελιάς σε νέες μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές παρουσιάσεις (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Γιάννης Κακλής
11:45 – 12:00 Ice sculpturing by Fabricio Donatone
12:00 – 12:30 New technology – Ας γνωρίσουμε τις μοναδικές χρήσεις του ROWZER (θεωρία και μαγειρική) Παρουσιάζει ο chef Παναγιώτης Βουκελάτος
12:30 – 12:45 Ice sculpturing by Fabricio Donatone
12:45 – 13:15 New technology – Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη)
13:15 – 13:30 Ice sculpturing by Fabricio Donatone
13:30 – 14:15 Keep tradition – Κουνέλι, ένας διατροφικός θησαυρός (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Βαγγέλης Μπιλιμπάς
14:00 – 14:30 New techniques – Ξηρός πάγος και υγρό Άζωτο στη μαγειρική (θεωρία) – Παρουσιάζει ο κ Ιωάννης Κακός από την ΠΕΤΕΤ
14:30 – 15:15 New techniques-Ξηρός πάγος και υγρό άζωτο – χρήση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζει ο ex. Chef Σταύρος Ψωμόπουλος

15:15 – 15:30 Ice sculpturing by Fabricio Donatone
15:30 – 16:15 New technology – Φούρνος Distform. Παρουσιάζει ο ex. Chef Νίκος Τσαμπακούρης
16:15 – 16:45 New techniques – Φυσικά συντηρητικά, αντιοξειδωτικά και η χρήση τους (θεωρία) – Παρουσιάζει ο κ. Μιχάλης Ορεστίδης από την ΠΕΤΕΤ
16:15 – 16:30 Ice sculpturing – by Fabricio Donatone
16:30 – 17:15 New techniques – 3 D printers οι εφαρμογές τους στη ζαχαροπλαστική (θεωρία & επίδειξη). Παρουσιάζει ο Pastry chef Μιχάλης Γιαννούλης
17:30 – 18:15 Around the world – Αραβικές γεύσεις
18:30 – 19:15 New technology – Street Food by Chef’s Club of Greece (μαγειρική επίδειξη)
19:30 – 20:00 New products – Νέα trends στα πιάτα και νέα στησίματα πιάτων (μαγειρική επίδειξη) by Young Chefs of Chef’s Club of Greece

Greek National Culinary Team:Παρουσίαση πιάτων (all day event)
Ice event :New bar trends with dry ice (all day event)
Ice sculpturing 1-1 (κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ώρα έναρξης 11:15 και θα παρουσιάζεται η πρόοδος κάθε μία ώρα)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

11:00 – 11:45 New techniques – Sous vide (μαγειρική επίδειξη)
12:00 – 12:45 Keep tradition – Παρουσίαση τοπικών προϊόντων και συνταγών από το Δήμο Λέσβου (μαγειρική επίδειξη) – Παρουσιάζει ο ex. Chef Παναγιώτης Μελιδώνης
13:00 – 13:45 New techniques – Νέες τάσεις στη διακόσμηση σοκολάτας (μαγειρική επίδειξη) Παρουσιάζουν οι Young Chefs της Λέσης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
14:00 – 15:00 New Technology-Ψυχομενο πλατω Polysience Antigriddle (θεωρία και μαγειρική επίδειξη) Παρουσίαζει ο chef Τσεμπερλίδης Αλκιβιάδης
15:00 – 15:30 Keep tradition – Διατροφικά οφέλη του κουνελιού και των προϊόντων του (θεωρία)
15:15 – 16:00 New technology – blast chiller & New techniques – Νέα τάση στα γλυκά εστιατορίου (μαγειρική επίδειξη)
16:15 – 17:00 New technology – Αφυγραντήρας – νέα τάση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία (μαγειρική επίδειξη)
17:00 – 17:20 New techniques – Χρωστικές στο πιάτο μας (θεωρία) – Παρουσιάζει η κυρία Πούλιου Μαρίνα από την ΠΕΤΕΤ
17:30 – 18:15 New techniques – Χρωστικές στο πιάτο μας (μαγειρική επίδειξη)
18:30 – 19:15 New technology – Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη)

Greek National Culinary Team:Παρουσίαση πιάτων (all day event)
Ice event:New bar trends with dry ice

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

11:00 – 11:45 Ο ρόλος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στον επισιτισμό (θεωρία)
11:30 – 12:15 New technology – Κρύο κάπνισμα (θεωρεία & μαγειρική επίδειξη)
12:15 – 12:45 New techniques – Δράση μείωσης του αλατιού ΕΦΕΤ (θεωρία)
12:45 – 13:30 New techniques – Μαγειρεύουμε με λιγότερο αλάτι (μαγειρική επίδειξη)
13:45 – 14:30 New technology – Θερμαινόμενο μπλέντερ (μαγειρική επίδειξη)
14:30 – 15:00 Παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας
15:00 – 15:45 New technology – Φούρνος 5 senses RATIONAL (εκπαιδευτική παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη)
16:00 – 17:00 Keep tradition – Παραδοσιακές συνταγές από τη Νάξο και τη Σύρο. Παρουσιάζει ο υπεύθυνος περιφέρειας Κυκλάδων ex. Chef Παπαδόπουλος Δημήτρης
Κλείσιμο εκδηλώσεων με Ναξιώτικο γλέντι!

Greek National Culinary Team: Παρουσίαση πιάτων (all day event)
Ice event: New bar trends with dry ice (all day event)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here