Αρχική Ειδήσεις 5 τρόποι για να καταπολεμήσετε την γρίπη φυσικά

5 τρόποι για να καταπολεμήσετε την γρίπη φυσικά

0
Διαφήμιση

Τι μπορείτε να κάνετε όταν υπάρχει μια επιδημία γρίπης που σαρώνει τη χώρα και οι Υγειονομικές Αρχές προειδοποιούν ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικό, όσο τα προηγούμενα έτη, για τον ιό;

Ακολουθούν πέντε συμβουλές για καλύτερη προστασία.

1. Βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα της βιταμίνης D σας είναι επαρκής

Εκτός από διατήρηση υγιών οστών, η βιταμίνη D επίσης διεγείρει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ώστε να παράγει καθελικιδίνες που σκοτώνουν τους ιούς. Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης D στο σώμα μας προέρχεται από το φως του ήλιου, έτσι υπάρχει σχεδόν πάντα πτώση της βιταμίνης D το χειμώνα. Ακόμα κι αν κάνετε ηλιοθεραπεία κατά τη διάρκεια των διακοπών, αρκούν τρεις εβδομάδες ώστε τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα σας να μειωθούν σημαντικά.

Πολλοί ερευνητές έχουν υποθέσει ότι η αυξημένη συχνότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης το χειμώνα οφείλεται στην πτώση των επιπέδων της βιταμίνης D. Συμπληρώματα βιταμίνης D πρέπει να λαμβάνονται με το κύριο γεύμα της ημέρας για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απορρόφηση.

2. Πάρτε NAC (N-ακετυλοκυστεΐνη)

Ένα αμινοξύ και ένα αντιοξειδωτικό, το NAC πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Το NAC έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ιατρικά τα τελευταία 50 χρόνια για να χαλαρώσει τη βλέννα σε ασθενείς με χρόνια βρογχίτιδα, για την προστασία του ήπατος σε περιπτώσεις δηλητηρίασης με ακεταμινοφαίνη (Tylenol και άλλες μάρκες). Το NAC είναι απαραίτητο για την παραγωγή της γλουταθειόνης, το πιο σημαντικό αντιοξειδωτικό που παράγεται από τα κύτταρα του σώματος σας.

Το NAC έχει αποδειχθεί σε μια ιταλική μελέτη ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των συμπτωμάτων της γρίπης H1N1 σχεδόν στα δύο τρίτα των ανθρώπων που το ελάμβαναν, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Στην ιταλική μελέτη, η οποία έγινε με τους ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα έλαβαν είτε ένα εικονικό φάρμακο ή NAC 600 χιλιοστόγραμμων δύο φορές την ημέρα για έξι μήνες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λίγο πάνω από το ένα τέταρτο όλων αυτών των ατόμων ανέπτυξαν αντισώματα για το στέλεχος H1N1 της γρίπης, υποδεικνύοντας ότι είχαν μολυνθεί με τον ιό. Μεταξύ των ατόμων που έλαβαν το εικονικό φάρμακο, 79% ανέπτυξαν συμπτώματα της γρίπης. Μεταξύ των ατόμων που NAC, μόνο το 25% ανέπτυξαν συμπτώματα.

Επιπλέον, τα συμπτώματα που αναπτύχθηκαν ήταν σημαντικά ηπιότερα στην ομάδα λήψης NAC. Και υπήρχε μία σημαντική βελτίωση στις μετρήσεις της ανοσολειτουργίας στην ομάδα NAC σε σύγκριση με την ομάδα εικονικού φαρμάκου κατά τη διάρκεια των 6 μηνών της μελέτης.

3. Χρησιμοποιήστε ginseng (Panax cinquefolium) από τώρα μέχρι την άνοιξη

Το αμερικανικό ginseng είναι ένα βότανο που τονώνει το ανοσοποιητικό. Σε μελέτη που έγινε σε ενήλικες, μειώθηκε η απόκτηση της λοίμωξης από τον ιό της γρίπης κατά 84% με τη λήψη ginseng, 200 χιλιοστόγραμμων, δύο φορές την ημέρα και για τρεις μήνες. Στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου, το 7% ανέπτυξε μια νέα λοίμωξη από γρίπη (επιβεβαιώθηκε από εργαστηριακές εξετάσεις), ενώ στην αμερικανική ομάδα ginseng μόνο ένα άτομο από τα 97 (1%) ανέπτυξε λοίμωξη γρίπης.

Το αμερικανικό ginseng μείωσε επίσης την ανάπτυξη των άλλων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού στους συμμετέχοντες στη μελέτη. (Σημείωση: Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη).

Σε μια άλλη μελέτη, που έγινε με νέους και μέσης ηλικίας ενήλικες, το αμερικανικό ginseng μείωσε τη συχνότητα και τη σοβαρότητα του κρυολογήματος κατά περίπου 50%.

4. Πάρε σαμπούκου (Sambucus nigra) με τα πρώτα σημάδια

Το Elderberry είναι ένα βότανο με ισχυρή ικανότητα αντι-γρίπης. Αναστέλλει την ανάπτυξη του ιού της γρίπης σε εργαστηριακές μελέτες τόσο αποτελεσματικά όσο τα συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως το Tamiflu και η αμανταδίνη. Λαμβάνεται για πέντε ημέρες κατά την έναρξη των αναπνευστικών συμπτωμάτων και κατά τη διάρκεια επιδημιών γρίπης. Το σαμπούκου σιρόπι παρήγαγε μία ταχεία βελτίωση των συμπτωμάτων σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Το Elderberry είναι μοναδικό στην αποτελεσματική καταπολέμηση της γρίπης Α και της γρίπης Β

5. Ακολουθείστε μία ρουτίνα προστασίας

Υπάρχουν επίσης πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υπό έλεγχο αυτό το χειμώνα. Δώστε βαρύτητα στον νυχτερινό ύπνο. Να ασκείστε τακτικά, περίπου 30 λεπτά την ημέρα, και μην το παρακάνετε. Η έντονη άσκηση μειώνει την ανοσολογική απόκριση. Πλένετε τα χέρια σας συχνά, ειδικά όταν επιστρέφετε στο σπίτι και πριν από το φαγητό. Αποφύγετε τη ζάχαρη, το αλκοόλ και να τρώτε μια καλά ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή.

Διαφήμιση