Αρχική Ειδήσεις Η γιόγκα προφυλάσσει από τις καρδιακές παθήσεις!

Η γιόγκα προφυλάσσει από τις καρδιακές παθήσεις!

0
Διαφήμιση

Κάνοντας γιόγκα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να προστατευτείτε από τις καρδιακές παθήσεις, ιδιαίτερα αν δεν μπορείτε να κάνετε πιο έντονη άσκηση, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μια ανασκόπηση στην Ολλανδία από 37 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι βρήκαν ότι η γιόγκα συνδέεται με τη μείωση των παραγόντων κινδύνου καρδιακής προσβολής όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη. Η γιόγκα είναι μια αρχαία μορφή άσκησης που επικεντρώνεται στην δύναμη, την ευελιξία και την αναπνοή για να ενισχύσετε τη σωματική και ψυχική σας ευεξία.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη της γιόγκα – ταντρική, Χάθα και Ashtanga αλλά οι περισσότερες δεν είναι αρκετά έντονες για να μετρούν για 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβιας δραστηριότητας, λέγετε ότι θα πρέπει να πάρει μία εβδομάδα για να δώσει στην καρδιά μας και στους πνεύμονες μας μια προπόνηση.

Η γιόγκα μετρά ως είδος μυϊκής ενδυνάμωσης άσκηση – κάτι που οι ίδιες κατευθυντήριες γραμμές λένε ότι πρέπει να κάνουμε σε δύο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα. Ο Καθ Myriam Hunink, από το Πανεπιστήμιο Erasmus Medical Center στο Ρότερνταμ, έθεσε ως στόχο να διερευνήσει ποια είναι η επίδραση, αν υπάρχει, που η γιόγκα μπορεί να έχει για την υγεία της καρδιάς.

Σε σύγκριση με άλλες ασκήσεις, η γιόγκα είχε σημαντικά οφέλη που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της αυξημένης χοληστερόλης, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Προληπτικής Καρδιολογίας. Όταν έγινε σύγκριση με άλλα είδη άσκησης, όπως το γρήγορο περπάτημα ή το τρέξιμο, η γιόγκα δεν ήταν καλύτερη ή χειρότερη με βάση τα ίδια μέτρα κινδύνου της καρδιάς.

Ο Καθ Hunink, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η γιόγκα είναι δυνητικά πολύ χρήσιμη και κατά την άποψή μου αξίζει να επιδιωχθεί ως πρακτική για τη βελτίωση του κινδύνου.” Δεν είναι σαφές γιατί η γιόγκα μπορεί να είναι ευεργετική, αλλά οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη και κατευναστική ενάντια στο άγχος. Το στρες έχει συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η Maureen Talbot, ανώτερη καρδιακή νοσοκόμα στο Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, δήλωσε: «Τα οφέλη θα μπορούσαν να οφείλονται στην εργασία των μυών και την αναπνοή, η οποία μπορεί να φέρει περισσότερο οξυγόνο στο σώμα, οδηγώντας σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

«Μια μεγαλύτερη μελέτη συνιστάται όμως για να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της γιόγκα πληρέστερα.” Και τέλος πρόσθεσε πως τα οφέλη της γιόγκα στη συναισθηματική υγεία ήταν για τα καλά εδραιωμένα!.

Διαφήμιση